The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район

Печерський

Дизайн

Sergey Makhno Architects

Архітектори

Сергій Махно, Віктор Захарченко, Сергій Філончук

Площа

98 м²

Висота стелі

3,05 м


Двокімнатна квартира-студія розташована на Печерську. «Це квартира для молодої дівчини, яка переїхала жити окремо від батьків. Головним побажанням замовниці було переробити стандартне планування двокімнатного житла від забудовника на сучасну студію. Ми приєднали балкон до кухні, зробили два санвузли та розділили квартиру на дві зони: гостьову й спальну», – розповідає архітектор Віктор Захарченко.

Основні кольори в помешканні – білий, молочний і сірий. На стінах – декоративна штукатурка в стилі хати-мазанки: «Це елементи сучасного українського стилю. Окрім того, у цій квартирі немає типового зонування на гардеробну, передпокій чи коридор. У нас все плавно перетікає: кухня – у їдальню і вітальню, а потім у спальню», – каже архітектор. Коло входу у квартиру розташований гостьовий санвузол і пральна кімната.

Кухня та всі корпусні меблі білого кольору й обідній стіл від української фабрики меблів Bassa. Стільницю виготовляли на індивідуальне замовлення з рваного граніту та штучного каменю. На кухні вбудовані кавоварка та мікрохвильова піч. Є багато шафок для зберігання посуду, окремо передбачена сушка посуду. На кухні велике панорамне вікно, з якого можна споглядати світанок.

«Ми приєднали балкон до кімнати, утеплили його. Після перепланування це частина кухні. Кімната, крім кухні, вміщує також їдальню й лаунж-зону. Усе виконано в білих тонах, окрім зони для відпочинку: там розташований глиняний куб, вписаний у кімнату. Там є диван, журнальний столик, телевізор», – пояснює Захарченко.

Диван у колір стін – від українського виробника Blanche. У спальній кімнаті розташований гардероб, санвузол із ванною та двоспальне ліжко білого кольору. Архітектор розповідає, що зони між собою умовно розділені скляними розсувними перегородками. Виробник ліжка та консольного столика для макіяжу – Bassa. «Гардероб – частина спального приміщення, під індивідуальне замовлення розробляли полиці. Вони прикріплені до стелі, загальна висота – майже три метри», – додають у Sergey Makhno Architects.

Санвузол – у світло-коричневому кольорі. Там розташована акрилова ванна білого кольору, яка стоїть окремо, душова кабіна відділена скляною перегородкою, стільниця, дзеркало й тумба для зберігання речей. Умивальник ручної роботи зроблений спеціально в керамічній майстерні Сергія Махна. Країна виробника сантехніки у ванній – Італія. Акрилова ванна – від Tresse, сантехніка – GSI, сантехфурнітура – Cristina.

«Наша студія також виготовила всі керамічні світильники у квартирі, а також один особливий – із лози. Запросили спеціального майстра, який плете з лози, він допоміг нам утілити проєкт. Світильник розташований над їдальнею та виконує більш декоративний характер, усередині велика лампочка Едісона, – каже Захарченко. – Технічне освітлення для квартири виконала українська компанія MyLight».

У квартирі паркет – Barlinek Grand Canyon Herringbone, що виготовлений в Україні. Плитка світло-сірого та коричневого кольорів, на підлозі у ванній і санвузлах – від німецького виробника Porcelaingres.

Фото: Сергій Кадулін для Sergey Makhno Architects