The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район

Голосіївський район

Дизайн

Євгенія Дубровська

Площа

44 м²

Висота стелі

2,70 м


Квартира розташована в житловому комплексі The Lakes у Голосіївському районі. Проєкт готували спеціально під короткострокову оренду. «Замовник поставив перед нами завдання зробити квартиру для винаймання на Airbnb. Бюджет був невеликий, а основним завданням було зробити квартиру світлою та інтернаціональною», – пояснює авторка проєкту Євгенія Дубровська.

У квартирі вирішили зробити перепланування, дизайнерка називає його «кардинальним». Помешкання розміщене в новому будинку, який був збудований за проєктом старого року. Тож й планування були незручні. Єдиний плюс, що у квартирі не було жодних несучих стін і тому можна було зробити суцільний квадрат і вже далі експериментувати, розповідає дизайнерка.

«Я була в багатьох квартирах цього будинку, коли шукала рішення, як саме здійснити перепланування. Можу сказати, що саме в нашому проєкті перепланування найвдаліше, завдяки скляній перегородці. Можна або закрити шторою спальню й так відділити кімнату, або ж відкрити штори, щоб впустити світло. Часто в таких квартирах роблять стіну, тоді житло виходить дуже темним. Тому рішення зі скляною перегородкою – прекрасне. Ніби нічого особливого, але на практиці дуже зручно», – коментує дизайнерка.

Гардеробну кімнату облаштували справа біля входу. Також у коридорі зробили приховану шафу.

Стіл на кухню придбали на сайті «TheXaтa», він коштував близько 5 000 тисяч гривень. За словами дизайнера, це досить низька ціна, як для стола, який розкладається. З дорогих елементів у квартирі два стільці фірми Fritz Hansen, які вийшло придбати дуже дешево, оскільки вони мали незначний брак. Інші стільці, ліжко в спальні, приліжкові тумби – замовили в IKEA. Диван для вітальні придбали теж на сайті «TheХaта». Матеріали використовували бюджетні з «Епіцентру». Килим гуцульської символіки замовили в місцевого бренду на Прикарпатті. Оскільки це машинна робота, а не ручна, то й вартість була низькою, каже дизайнерка.

«Я не можу сказати, що я – майстер робити дешеві проєкти, але якщо дуже треба, то вийде. Я задоволена втіленням. Мені вдалося навіть знайти змішувач на кухню за 1 500 гривень фірми Kitchen Doubling», – доповнює Дубровська.