The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Євген Авраменко

район

Шевченківський

Дизайн

Paliychuk Olga Design

Площа

156 м²

Висота стелі

3 м


Двокімнатна квартира для пари з двома собаками розташована в історичній частині Києва, на вулиці Тургенєвській. Краєвид з двох балконів помешкання – на «Павлівський садок» на перетині вулиць Павлівської, Гоголівської та Винниченка. Реалізація проєкту тривала два з половиною роки.

«Це була трьохкімнатна квартира, яку ми перепланували на двокімнатну. Головне завдання перепланування – просторі кімнати, тому одну кімнату прибрали. Є дві спальні та відкритий простір: кухня, вітальна та передпокій з коридором. Квартира виконана в стилі свідомого аскетизму. Дзеркала радіусної форми та світильники-сфери, як елементи з інтер’єрів 1960-х років. У квартирі мінімум меблів, більшість технічних приладів і речей приховані в підсобних приміщеннях і гардеробній», – розповідає авторка проєкту Ольга Палійчук.

До перепланування
Після перепланування

У передпокої розміщені велике дзеркало, шафа для взуття й об’ємний гардероб, який дизайнери сховали за скляними розсувними фасадами. Більшість меблів виготовляли на індивідуальне замовлення в українських виробників. Основні кольори в помешканні: світло-сірий, бежево-сірий. Стіни вітальні в декоративній штукатурці та частково пофарбовані в теплий сірий колір: «Головна зона у квартирі – кухня з вітальнею. Тут наші замовники й працюють, і відпочивають, виходять з собаками на балкон і спостерігають за «Павлівським садком».

Більшість меблів у квартирі чорного кольору: кухонний гарнітур, стіл, крісла. Виробник столу Nordwood, стільці від компанії Mayer Trade, скандинавський декор, меблі й освітлення – від Svetoria. У зоні кухні використані вінтажні радянські настінні світильники, що відповідає ідеології студії щодо свідомого споживання. У вітальні – диван насиченого зеленого кольору від Interia. «Ще один акцентний елемент у цій зоні – оксамитова штора біля дивану, яка створює театральну атмосферу та додає інтер’єру драматичності», – каже дизайнерка Палійчук.

У спальні переважають сірі та пісочно-бежеві кольори. Там є гардеробна, яка відділена від зони сну стіною зі скляною вставкою, щоб пропускати всередину денне світло. «Шпонована стіна більш теплого відтінку для того, щоб зробити спальню затишною та приємною для відпочинку, – розповідає авторка проєкту. – Пофарбована в темно-графітовий колір частина стіни візуально приховує чорні меблі й робить простір ще більш мінімалістичним». На підлозі килим близький до кольору підлоги. Виробник столиків біля ліжка Nordwood, освітлення від Svetoria Concept .

У квартирі три санвузли: два гостьових й один для власників. Окремо є пральна кімната, де розташована ванна для собак. Санвузол для господарів виконаний у насичено-бордовому кольорі в поєднанні з графітовим. На підлозі та стінах використана плитка бордового кольору, а також з текстурою каменю. Там є ванна, душова й об’ємна шафа для речей, у яку розмістили бойлер. «Душова захована за стіною з плитки. У цій квартирі вся плитка укладена до рівня дверей, вище – стіна, пофарбована в колір стелі. Такий прийом є посиланням до радянської стилістики в інтер’єрах», – пояснює дизайнерка. Ванна від Villeroy & Boch, душова система та змішувачі – Tress.

«Груп освітлення у квартирі багато. Ми проєктували різні сценарії для того, щоб підсвічувати різні зони, – пояснює Палійчук. – У вітальні та спальні можна створити інтимну атмосферу, якщо ввімкнути тільки настінні світильники й торшери: вони дають тепле, розсіяне світло. Якщо треба додати більше освітлення, умикаємо трекові світильники та підвісні кулі». На підлозі – паркетна дошка українського виробництва від салону Ecowood.