The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Євгеній Авраменко

Район

Київ, Печерський район

Дизайн

Євгенія Дубровська

Площа

34 м²

Кількість кімнат:

1


Квартира розташована в житловому комплексі «Французький квартал», на Печерську. Перед архітектором стояло завдання перетворити невелике приміщення площею 34 квадратні метри на повноцінне житло для сімейної пари, яку згодом почне використовувати донька.

Попри невеликий метраж у квартирі вдалося оформити кілька зон: кухня, їдальня, ліжко з домашнім кінотеатром, туалетний столик, балкон і ванна кімната. Планування у квартирі не змінювали й залишили все, як було першочергово від забудовника. На підлозі по всій квартирі використали мікроцемент.

«Основним побажанням замовників було те, щоб кухня не була навпроти спального ліжка та наявність домашнього кінотеатру», – розповідає авторка проєкту. Через невелику площу квартири кухня слугує водночас і вітальнею.

Кухонні шафи та інші корпусні меблі для студії замовили в StudioKD. Стільці, стіл та лавку з м’якою оббивкою придбали в італійського виробника Billiani. Стільницю та стіну між шафками оформили з терраццо.

Спальня, туалетний столик та обідній куточок розташовані в одній частині квартири. Власники вважають квартиру тимчасовим місцем для проживання. «Оскільки господарі багато подорожують і не проводять удома багато часу, квартира з такою невеликою площею не проблема», – ділиться дизайнерка.

Щоб квартира була візуально більш просторою, вирішили зробити багато вбудованих шаф. У ванні теж використали стільницю з композитного матеріалу терацо, її замовили у Вадима Артеменка, який спеціалізується на виробах з каменю. Скляну перегородку замовили в «Снок».