The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район

Дніпровський

Дизайн

«Студія дизайну Неллі Продан»

Площа

125 м²

Висота стелі

2,7 м


Трирівнева квартира розташована в житловому комплексі «Комфорт Таун» на лівому березі. У ній живе сім’я з двома дітьми: «Це квартира з мансардою, яка розташована на останньому поверсі будинку. Усередині житла побудовані сходи, які ведуть з першого на другий і третій рівні квартири. Ремонт тривав у спокійному режимі майже рік», – розповідає дизайнерка Неллі Продан.

Головне побажання власників – створити затишну атмосферу та максимально функціональний дизайн. Кольори в квартирі світлі: білий, жовтий, світло-сірий.

Дизайнерка каже, що перепланування житла було мінімальним. Змінили конфігурацію сходів, від забудовника вони передбачені занадто крутими: «Ми розширили їх для безпечного пересування дітей. Замість санвузла на першому поверсі зробили гардеробну та зону, де містяться пральна машина із сушаркою».

На першому поверсі – кухня, вітальня та гардеробна. За дизайнерським проєктом гардеробна схована, а кухня з гостьовою об’єднані. Такий дизайн візуально розширив простір: «Це найбільш функціональна частина дому: тут сім’я збирається за великим столом. Стільці за побажанням замовників різних кольору й форми. За ним зручно їсти або грати в настільні ігри з друзями. Оскільки в сім’ї люблять готувати, було дуже важливо продумати зручність розміщення кухні та відпочинкової зони», – додає Продан.

Між кухнею та гостьовою зоною стоїть жовтий комод, де зберігається посуд. Вигляд з вікон на будинки житлового комплексу: «З вікна – шикарний захід сонця. Ми спеціально не ховали вікна на першому поверсі за шторами. Ніщо не може так розширити простір квартири, як панорамні вікна».

Меблі для квартири виготовляли українські виробники, більшість – за індивідуальним замовленням власників. На кухні є керамічні світильники, які забезпечують м’яке освітлення. Кухню виготовляла компанія Pekarsky, диван – Interia, світильники над столом – Goloob Design Bureau.

Сходи, які зробили білими з матовим відтінком, розташовані посеред квартири: «Сходи зроблені з листового металу [сталі]. Їх розробляли індивідуально, приварювали до несучих конструкцій у квартирі та фарбували в білий. Це був, мабуть, найскладніший етап у розробленні квартири», – пояснює авторка проєкту.

На другому поверсі розміщені спальня та дитяча кімната. Дизайнери також переробили лоджію від забудовника на робочий кабінет для чоловіка. У коридорі є гостьовий / дитячий санвузол, а також сходи на третій поверх.

Спальня зроблена в мінімалістичному стилі. Переважають білий і сірий кольори. На стіні – декоративна штукатурка в стилі традиційної української хати-мазанки. Ліжко розробляв український виробник Interia, меблі – компанія Pekarsky. Зі спальні є вихід в окрему гардеробну для батьків і санвузол.

На другому поверсі – дитяча кімната синього кольору з двоярусним ліжком. Є робочий стіл та окрема стіна для дитячих нагород, медалей і спортивних кубків.

На третьому поверсі – друга дитяча кімната та робочий кабінет дружини. Дизайнерка Продан зазначає, що кімнати не з’єднані між собою, для кожної є окремі входи зі сходових майданчиків: «Завдяки мансарді ми розбили дитячу на два рівні: унизу можна вчитися за столом, зверху – спати. Звідти відкривається шикарний краєвид на весь комплекс». Вхід у дитячу закривається шторою чорного кольору.

Робочі кабінети для чоловіка та дружини – на різних поверхах, але обидва просторі. Там є робочий стіл і шафи: «У кабінет дружини ми додали декоративні балки, на яких висять ліхтарики. Спеціально замовляли туди чавунну батарею, від забудовника залишилася цегляна стіна, яку пофарбували в білий колір. Також там можна повісити гамак і відпочивати. А в кабінеті чоловіка висить дерев’яна карта, сім’я багато подорожує та ставить на ній відмітки, де були», – розповідає дизайнерка.

У квартирі два санвузли. В одному розміщена ванна, у другому – душова кабіна. У душовій – плитка італійського бренду 41Zero42 та чорний декор. У другому санвузлі є кутова ванна білого кольору. На підлозі – сіра плитка та дзеркало в рамці з натурального дерева.