The Village Україна розповідає про цікаве й красиве житло в Києві та не тільки.

Фото: Олексій Колечкін

Район

Солом’янський

Дизайн

Марина Бовкун

Площа

47,71 м²

Висота стелі

2,7 м


Спочатку дизайн квартири зробили для чоловіка, який планував її здавати в оренду. «Власник хотів, щоб вона була затишною: щоб люди зайшли й відразу захотіли її орендувати. Серед обов’язкових вимог − спальня й місце для відпочинку з друзями. Ця квартира мала бути універсальною, щоб підійшла і для молоді, і для старших орендарів», − розповідає дизайнерка Марина. Пізніше клієнтці власника дуже сподобалася квартира, тому вона вирішила її купити, нічого не змінюючи в інтер’єрі.

У квартирі зробили невелике перепланування: зменшили спальню і завдяки цьому додали окрему гардеробну кімнату. У коридорі встановили шафу з вішаками (з крючками), за якими є приховане місце для зберігання та комунікацій квартири. За периметром ніші з вішаками вмонтували підсвітку, також додали подушки гірчичного кольору, які перегукуються з іншими елементами декору у квартирі. Поруч на стіні встановили велике дзеркало з чорною рамою. Шафу вирішили не робити великою, адже весь верхній одяг зберігається в гардеробі. Там також є полички й місце для зберігання побутових речей.

На кухні використали білу глянцеву плитку – моноколор від Almera Ceramica. Холодильник, посудомийну машину та мікрохвильовку вбудували в кухонні меблі. Витяжку сховали за дерев’яну шафу, також угорі додали глибокі шафи для зберігання. Над верхніми шафами й під стільницею вмонтували підсвітку.

«Підсвітка під стільницею − це дуже зручно, бо вона підсвічує все, що є в цих ящиках. Також ця підсвітка реагує на рух, для цього є спеціальний датчик», − пояснила дизайнерка.

У зоні вітальні встановили круглий дерев’яний стіл, зроблений на замовлення, доповнили його кріслами з магазину Concepto.

Для кімнати обрали чорний карниз, який перегукується з чорними ручками на кухні й розетками. Штори зробили у двох контрастних кольорах: темніші − штори-blackout, а світлі − більш прозорі й нагадують тюль. У кімнаті вирішили не використовувати люстру, щоб не обтяжувати й так невеликий простір, тому використали вмонтоване світло на стелі.

У спальні поклеїли на стіну накладні панелі (лаконічний молдинг) Orac Decor, а потім художниця Євгенія Добряк градієнтом розмальовувала стіну. Під стелею використали закарнизну підсвітку з боку ліжка від Puffeto й біля телевізора − це основне освітлення у спальні. Також біля ліжка розмістили бра від Eglo, серія Priddy.

«Тут не було як розігнатися в меблях, тому ми зіграли на кольорах і декорі. У спальні ми використали дерев’яні столики, замість тумбочок. Це столики Zriz від українського виробника Staritska Maysternya, і ніхто не знав, яким буде результат, адже це живе дерево», − додає дизайнерка. Скрізь у квартирі для підлоги використали вініл − це покриття більш практичне, ніж ламінат, не боїться води та стійке до подряпин.

На балконі є два виходи − зі спальні та вітальні. Там власниця займається йогою, медитує й читає книжки. Для балкона зробили глибокий диван на замовлення, над ним розмістили підвісні світильники від Nowodvorski зі світлодіодними лампами Едісона, на підлогу постелили килим, який придбали в магазині «Всі.Свої». У столика поруч знімається верх, і всередину можна складати пледи.

У ванній кімнаті сховали пральну машинку під стільницю з раковиною, над унітазом сховали бойлер і зробили технічну зону. Дзеркало з підсвіткою − від українського виробника Liberta.