The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Юлія Анікеєва

Район

Солом'янський

Дизайн

Double A

(Анастасія Крапивченко й Олександра Федорець)

Площа

51 м²

Висота стелі

2,6 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі «Солом’янський» на 21-му поверсі. З вікон приміщення відкривається панорама на Київ. Власники помешкання – молода пара, яка хотіла облаштувати оселю в стилі мінімалізм і водночас зонувати її під різні потреби, – розповідає дизайнерка Анастасія Крапивченко. У дизайні квартири використовували відтінки білого й сірого, а також текстуру мармуру, каменю та світлого дерева.

У квартирі зробили перепланування, завдяки якому з’явилися зони їдальні, вітальні та спальні. «Кімната була витягнута, тому ми запропонували її розділити скляною перегородкою та зробити зону спальні, а також поєднати вітальню з кухнею й коридором, що візуально розширило простір», – додає Анастасія.

Також дизайнерки відокремили перегородкою частину простору вітальні та зробили містку гардеробну з глибокими шафами. Таким способом в однокімнатній квартирі не встановлювали шафи.

Для зони спальні замовили скляну розсувну систему, яку можна завісити шторами й усамітнитися в спальні. «Ліжко виготовляли під індивідуальне замовлення. Воно плавно переходить в зону відпочинку підвіконня, на яке можна присісти та спостерігати за Києвом», – розповідає Олександра Федорець.

Для підсилення ефекту мінімалізму в квартирі облаштували двері прихованого монтажу, які пофарбували в тон стін.

Ванну кімнату, як і решту приміщень, оформили у світло-сірому й білому кольорах. Тут встановили систему зберігання для речей, яку зашили панелями. Душ і пральну машину розділили перегородкою, яку облицювали плиткою.