The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Фото: Євген Дешко

Район

Шевченківський

Дизайн

Надя Шульга

Площа

79 м²

Висота стелі

від 2,6 до 4,7 метра


Квартира тижня розташована в житловому комплексі «Львівський квартал» навпроти скверу Гейдара Алієва на Лук’янівці. Дворівнева квартира розміщена на двох поверхах – дев’ятому та десятому. Особливість приміщення – великі мансардні вікна на обох поверхах.

Власниця помешкання мейкап-артистка Альона Чорнокур. Побажанням замовниці під час створення проєкту було облаштувати оселю у скандинавському стилі, використовуючи яскраві акценти. «Я хотіла оформити квартиру в скандинавському стилі, потім уже з’явилася ідея додати елементи, притаманні данському дизайну – це використання класичних елементів у простому інтер’єрі», розповідає Альона.

На першому поверсі дворівневої квартири – передпокій, кухня-студія, яка поєднана з вітальнею та туалет. За проєктом дизайнерка об’єднала два простори в один – кухню і вітальню, таким чином розширивши простір. На розширення простору працювали й притаманні скандинавському стилю білі стіні. Кольорові акценти у приміщенні зробили завдяки поєднанню зеленого, рожевого, сірого та блакитного в меблях і декорі. З класичних елементів – дерев’яні панелі на стінах замість шпалер і кришталева люстра.

Особливість приміщення – великі мансардні вікна на обох поверхах. Завдяки їм у квартирі багато денного світла. «Для мене було важливо те, що квартира розміщена на останньому поверсі. Крім мансардних вікон у ній високі стелі, які теж додають відчуття простору», – розповідає Чорнокур.

На другому поверсі квартири (тобто на десятому поверсі будинку – ред.) розміщується спальня власниці, ванна кімната, балкон та студія для візажу, у якій Альона приймає клієнток.

Спальню оформили в темно-сірій і рожевій гамі. У стелі кімнати – ще одне вікно, яке додає світла приміщенню. Студія для візажу виконана у класичному скандинавському стилі з білими стінами та дерев’яними елементами. З меблів тут встановили дерев’яний стелаж, стільці та стільницю, вироблені на замовлення. Дзеркала мають спеціальну підсвітку.

Особливість санвузлів квартири – вони мають дзеркала з неоновою підсвіткою. На першому поверсі це неоновий банан, а на другому – написи. Ці елементи, за задумом власниці, мають асоціюватися із гримерками або студіями візажу.

Меблі, які використали в оформленні інтер’єру, українського та шведського виробництва. Ліжко Blest, тумбочки IKEA, крісла Sophie Decor, шафи та меблі у студії мейкапу – Paspolini, стіл на кухні та у вітальні – Design Loft.