The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото:  Павло Лутов

Район:

«Нові Будинки»

Дизайн:

Катя Кушнаренко,Настя Кропова

Площа:

46,2 м²

Висота стелі:

2,6 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі на масиві «Нові Будинки» у Харкові. Помешкання розміщене на десятому поверсі, з якого відкривається краєвид на найдовший проспект міста – Московський.

Власник квартири – фотограф Павло Лутов, який займається художньою зйомкою. Він проживає разом з котом Хамоном. Побажанням замовника було врахувати під час розробки дизайну всі найменші нюанси: кольори, фактури, відтінки.

За проєктом квартира однокімнатна, але завдяки наявності трьох вікон, два з яких великі панорамні, – вдалося зонувати окремо спальню та окремо зал і кухню-студію, розповідає Павло Лутов.

Під час зміни планування дизайнерка Катя Кушнаренко відмовилася від стіни на користь лофтової перегородки: таким чином простір зонували та залишили максимум денного світла у квартирі.

«Я закохався в цю квартиру завдяки великій кількості вікон, світла і красивого краєвиду з вікна. Для мене було важливо поєднувати класику у вигляді великої кількості нейтрально білих стін, високих плінтусів в американському стилі і багетів на стелі, які роблять інтерєр ґрунтовним. Усе це хотілося поєднувати з останніми тенденціями: плиткою терацо, складними відтінками теракотового і пильного зеленого, чорними елементами в сантехніці та вбудованими гіпсовими світильниками», додає Лутов.

«За допомогою скляної перегородки ми змогли зробити окрему спальню, де для приватності передбачена штора», розповідає дизайнерка Катя Кушнеренко.

Кухню з вітальнею і балконами об’єднали в один простір. У санвузлі розмістили не лише сантехніку та душ, а й пральну машину, яку поставили у тумбу.

Спальня і передпокій мають одну лінію шаф. При вході зберігаються верхній одяг і взуття, в спальні – особисті речі та постільна білизна.

«Квартира невеликої площі здається просторою завдяки роботі зі складними кольорами, вбудованим меблям і мінімуму перегородок в поєднанні з вікнами в підлогу», – додає Катя.

Усі меблі, які використали в оформленні інтер’єру, українського виробництва. Диван De La Vega, стіл і стільці Tivoli, корпусні меблі виконані за ескізами дизайнерки.