The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Алекс Янченков

Район:

Оболонський

Дизайн:

Kupinskiy Architects

Площа:

140 м²

Висота стелі:

4-8 метрів


Квартира тижня розташована на дев’ятому поверсі елітного будинку на Оболоні. Помешкання створювали для молодого чоловіка, який веде активний спосіб життя. Замовник просив облаштувати простір для відпочинку, де він зможе проводити час наодинці або ж з друзями. Серед побажань було створення відкритого боксерського мінірингу.

За проєкт відповідало архітектурне бюро Kupinskiy Architects, головний архітектор – Олександр Купінський, дизайнерка інтер’єру – Олена Сєдова.

У помешканні провели повне перепланування: з трикімнатної квартири зробили просторий дворівневий пентхаус з каміном, двома санвузлами та окремою спальнею. «Була одноповерхова квартира з площею близько 100 квадратних метрів. Ми запроєктували антресоль у тій частині, де висота стелі сягала понад вісім метрів. Отримали дворівневу студію площею 140 метрів», – коментує головний архітектор проєкту Купінський.

Дизайн інтер’єру виконаний у сучасному стилі, він поєднує елементи лофту та мінімалізму. У всьому помешканні застосована темна кольорова гама. «Було завдання зробити «хлоп’ячу» квартиру, трішки брутальну, для молодого активного чоловіка», – додає Купінський.

Перший поверх можна розділити на три зони: зону вітальні з диваном, плазмою та аудіосистемою, зону каміна з двома м’якими кріслами та спортивну зону, де облаштували відкритий боксерський мініринг. «Намагались проєктувати так, щоб не було подрібнення на окремі приміщення. Щоб було відчуття відкритого простору», – кажуть автори проєкту.

Акцентна стіна за каміном сягає понад вісім метрів у висоту, вона оздоблена імітацією гранітного каменю. В основі – натуральний камін, оснащений витяжкою із заліза. Товщина конструкції – 12 сантиметрів.

Боксерський ринг був єдиним побажанням замовника: щоб у квартирі можна було активно відпочивати. «Ринг, щоб побавитись. Але обладнання встановлювали професійне. Бійцівський мішок і татамі, щоправда, довелось обгорнути чорною шкірою, щоб відповідало інтер’єру», – пояснює архітектор.

Підлога на першому поверсі повністю мармурова, сировину замовляли в італійського виробника. Поверхню відполірували та встановили обігрів. Крісла створив на замовлення київський бренд, диван придбали в Interia. Стіни у пентхаусі оздоблювала та фарбувала компанія «Фактура»: акцент на темній гамі з матовим відтінком.

Окрему спальню облаштували на другому рівні пентхаусу: для цього побудували антресоль на висоті близько трьох метрів. Ця зона огороджена металевими поручнями та сполучена з першим поверхом сходами. Поряд зі спальнею розташували блок з окремим санвузлом, де, крім базового комплекту, встановили душ із прозорим склом. Підлога на другому поверсі – паркет-дошка.

У квартирі є дві тераси: західна та східна. На обох розміщено диванні комплекти.

У санвузлах не використовували плитку: за фактуру відповідала «Фактура». Обидва санвузли мають схожу стилістику, однак у тому, що на першому поверсі, присутні червоні акценти. Ванну в ньому залишили від попереднього проєкту.

Кухню розташували на першому поверсі у вигляді острова. Є винний та класичний холодильники, посудомийна машина. Для кухонних меблів обрали матеріали, які мають покриття «шкіри дельфіна» – з матовою фактурою. Покриття стільниці – глянцеве.

Люстру на кухні у вигляді мушлі виготовляли на замовлення фахівці, що відповідали за оздоблення кам’яної стіни. З декору в пентхаусі – картини художника Арсена Челідзе.