The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

Дарницький

Дизайн:

Ігор Тихий (Sergey Makhno Architects)

Площа:

120 м²

Висота стелі:

3 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі River Stone на Осокорках. Помешкання розміщене в одній з останніх побудованих секцій комплексу. З квартири на 14-му поверсі відкривається краєвид на Дніпро.

У квартирі планувала жити сім’я – мама з двома доньками. Побажанням замовниці була комфортна оселя для себе та дітей. За проєкт під назвою Polotno Apartment відповідала студія Sergey Makhno Architects, а його старшим архітектором був Ігор Тихий. У квартирі є вітальня, з’єднана з кухнею, передпокій, хол, дві спальні та дві ванні кімнати. «Довелося змінювати планування, старі стіни ламали й ставили нові, а простір квартири повністю переосмислили згідно із задумом», – розповідає дизайнер Тихий.

Дизайн квартири виконували у стилі мінімалізм майже без використання декору з кількома кольоровими акцентами. Основний – жовтий. Також використали сірий і білий кольори. «Наш задум – гра з геометричними формами. По центру квартири є величезний жовтий квадрат, це вбудована шафа, гардеробна зона з доповненнями. Цей квадрат можна бачити з різних точок квартири – він відбивається на одній зі стін. Таким чином ми ніби отримуємо «нескінченний простір», – додає дизайнер Тихий.

Кухня та обідня зона розташовані в прямокутнику, що візуально відрізняється від вітальні. Акцент цієї зони – на бетонних стіні та стелі. Бетонна стіна, за задумом дизайнера, продовжується до вбиральні та ванної кімнати. Вітальня, у свою чергу, примикає до кухні дерев’яною підлогою та білою фактурною стіною зі тиньком. 

Цей проєкт – досить цікавий експеримент для нашої студії. Polotno Apartment – це український сучасний стиль у своєму мінімалізмі. Тут ми знайшли красу в геометрії простору. Якщо ви помітили – жодного декору. Той випадок, коли просто – дійсно достатньо. Тепле дерево на підлозі і затишний жовтий додають квартирі затишку та «домашності». Глиняна штукатурка на стіні продовжує традиції нашої студії і глобально – традиції країни. У цьому випадку ми створили полотно, а завершувати його будуть власники квартири і саме життя.

Сергій Махно

засновник Sergey Makhno Architects

У спальні замовниці теж обіграно геометричну тему. Як і у вітальні, тут є вбудована шафа у формі квадрата, а також дзеркальна стіна, що створює нібито «нескінченну кімнату при зачинених дверях».

У дитячій кімнаті продовження дизайнерського задуму втілюється у жовтій вбудованій шафі, яка відбивається у стіні навпроти. Протилежна до шафи стіна зроблена з неіржавної сталі.

Ванні кімнати виконані в білому кольорі. Акценти в просторі розставляють м’яке світло та дзеркала з LED-стрічками.

Меблі замовляли в українських виробників. М’які – у компанії Blanсhe, зокрема диван у вітальні. Корпусні меблі виконувала на замовлення українська студія VamGroup. Це шафи, столи, барна стійка, стільниця та кухня.