The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Олексій Колечкін

Поверх:

16-й

Кімнати:

2

Площа:

50 м²

Висота стелі:

2,7 м


Квартира тижня розташована у ЖК «Зарічний» біля станції метро «Славутич» на лівому березі. З 16-го поверху відкривається краєвид на Дніпро. Інтер’єр створювали для молодого хлопця, який працює в IT-сфері та живе сам. Серед вимог були максимальна функціональність та обов’язкове місце для відпочинку, де можна проводити час із друзями, каже дизайнер Антон Вдовиченко.

У квартирі провели перепланування, але санвузол і кухню залишили там, де вони були за проєктом забудовника. Спальню відділили в окрему кімнату, а вітальню об’єднали з кухнею й утворили один великий простір-студію. Повністю демонтували перегородку та дверний блок від лоджії і частково – перегородку між вітальнею і холом: це збільшило площу студії. Для зонування використовували контрастні кольори, різні типи освітлення та покриття. Відмовилися від вузьких проходів і коридорів.

Інтер’єр квартири поєднує елементи сучасних стилів. «Замовник показав кілька світлих інтер’єрів, я зрозумів, що квартира має бути світлою. Намагалися додати природні матеріали, фактуру дерева», – пояснює дизайнер.

Водночас у помешкання додали тропічну тематику, зробивши акцент на зеленому кольорі. «У процесі роботи я випадково десь помітив принт пальмового листя – з’явилася ідея інтегрувати його в проєкт. Тропічну тематику намагалися дуже тонко поєднати із сучасним інтер’єром», – каже Вдовиченко.

Великогабаритні меблі, кухню та меблі для ванної виготовляли на замовлення. Двері у всій квартирі прихованого монтажу: вони встановлені без лиштви (окантовки), мінімально виділяються зі стіни та пофарбовані у подібний колір.

Головну стіну в студії зробили акцентною та оздобили МДФ-панелями з глянцевою фактурою білого кольору. «Це візуально розширило простір. Панелі осучаснюють інтер’єр. Крім того, за ними легко доглядати, легко мити», – коментує дизайнер.

Панелі з вітальні плавно перетікають у простір кухні, також їх застосували у спальні.

У студії два сценарії освітлення: рівномірне точкове на стелі та фонова регульована підсвітка, прихована під стелею з гіпсокартону. Додатково підсвічується кожна зона: світло є над барною стійкою та робочим простором. В основному просторі розташували великий диван, розрахований на велику кількість людей. Доповнили подушками з пальмовим принтом. «Зелений колір є практично всюди, але водночас його мало. Це – тонка нитка, якою об’єднано увесь інтер’єр квартири, це робить його одним цілим», – пояснює Антон.

Візуально кухню відділили в окремий бокс: пофарбували у світло-коричневий колір і відмежували від вітальні барною стійкою. Але кулінарну зону та кухонні шафки виконали у білому кольорі відповідно до загальної кольорової гами помешкання. Поряд з кухнею облаштували господарський блок, куди вбудували пральну і сушильну машини.

У спальні розташували велике двоспальне ліжко. На стіні за ним – масштабний кольоровий принт пальмового листя. Зображення рослини обробили у графічному редакторі та надрукували на шпалерах. Зліва від ліжка встановили велику шафу білого кольору. У спальні також є акцентна стіна з МДФ-панелями, на ній розмістили плазму. По обидва боки ліжка розташували репліки світильників італійської фабрики Foscarini – колекція Aplomb, яку скопіювала харківська студія Pride. Столики біля ліжка замовляли у JYSK. Штори білого кольору на 100% перекривають денне світло. Стеля, як і у вітальні – гіпсокартон з точковим освітленням та закарнизною підсвіткою. Підлога – ламінат.

Ванну кімнату облицювали керамічною плиткою. Обов’язковою вимогою до санвузла була наявність ванни. Також встановили підвісний унітаз, над ним розмістили шафу для бойлера. У санвузлі три сценарії освітлення: загальне, підсвітка нижньої тумби, яка вмикається окремою клавішею, та освітлення поза дзеркалом.