The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Євген Карєв

Район:

Дніпровський

ДИЗАЙН:

Олена Фатєєва

Площа:

64 м²

Висота стелі:

2,60 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі «Комфорт Таун» на лівому березі. Панорамні вікна на п’ятому поверсі виходять на схід з одного боку та на захід з іншого. Господар – керівний партнер агенції Havas Digital Kyiv, екскерівник телеканалу «MTV Україна» Денис Логвиненко. Авторка проєкту – Олена Фатєєва, (творча майстерня Fateeva Design).

Помешкання створювали, враховуючи, що власник житиме сам і часто подорожуватиме. Також у квартирі планують влаштовувати вечірки та збирати друзів. «Це квартира холостяка та місце для тусовок. Один загальний простір для людей, які зможуть добре проводити час, тут не має бути сумно», – розповідає Денис.

Серед вимог була багатофункціональність і можливість помістити багато речей, аби вони не захаращували простір. Конструкцію розробили таким чином, щоб господар, прийшовши додому, одразу потрапляв у гардеробну зону (охоплює гардероб, пральню та ванну), переодягнувся, прийняв душ і переходив до спальні або вітальні. Об’єднання гардеробної зони і санвузла називають «сучасним дизайнерським підходом до проєктування житла».

«Ця квартира – це те, як бачить мене дизайнерка. Ми зустрічалися кілька разів по кілька годин, спілкувалися, розмовляли про те, що мені подобається і з чого складається моє життя. Потім вона показала проєкт і я побачив у ньому себе. Затвердив його з першого разу».

У помешканні немає визначеного стилю: дизайнерка розповіла, що інтер’єр компонували з урахуванням сучасних тенденцій, які показують характер господаря. Тут поєднали два глибокі кольори – мідь з кораловим відтінком і блакить. «У квартирі збережено характер космополітизму, коли ти не належиш до якогось одного міста чи країни – вона дуже відкрита», – каже Денис. Додає, що житло зробили з урахуванням концепції User Experience: щоб усім було легко користуватись.

У просторі провели повне перепланування: двокімнатну квартиру з двома балконами та двома санвузлами перетворили на один простір-студію (об’єднує кухню та вітальню), гардеробну зону та окрему спальню. Західний балкон прибрали і об’єднали його з головним простором. «Довелося повністю все зламати і перебудувати квартиру по-новому», – каже господар.

Гардеробну зону замість стін з бетону чи цегли з усіх боків оточили функціональними перемичками, які водночас слугують шафами: це дало змогу заощадити площу. Зверху встановили скло, яке додає простору світла. Оскільки центральні несучі стіни та стояки неможливо було демонтувати, їх залишили та вписали в інтер’єр. Бетон залишили як декоративний матеріал: він поєднується з відтінком блакиті.

У вітальні встановили торшер і додали точкове світло: це створює інтимну атмосферу. Використали відтінки латуні та яскраві кольори. Розташували великий диван з водонепроникним покриттям – його замовляли у студії меблів Blanche. Серед вимог було те, щоб на дивані помістилось багато людей. Конструкція передбачає також пуф, який розташували поряд. Торшер придбали у виробника з Бельгії, килим ручної роботи – з Індії. Корпусні меблі для всієї квартири виготовляли на замовлення дизайнерки.

У квартирі, окрім входу до помешкання, лише пара внутрішніх дверей: двері, через які потрапляєш до гардеробної зони, і двері-вікно на балкон. Мінімальну кількість дверей використали для того, щоб підкреслити відкритість простору. В інших випадках з’єднання зон не передбачає дверей або ж обрано рішення з ширмою – між гардеробною зоною та спальнею.

Спальню облаштували на місці колишньої кухні, оскільки це єдине приміщення з непрямим сонячним освітленням. Також це єдине вікно у квартирі, де зробили підвіконня, яке можна використовувати для відпочинку або як полицю для книг. У спальні створили атмосферу мінімалізму, що зображає характер власника. «Це очищений простір, у якому немає нічого зайвого, який використовують суто за призначенням», – розповідає дизайнерка. Додає, що проєкт перебуває на стадії завершення, тому частину меблів і декору очікують, щоб доповнити інтер’єр.

Кухню розташували у східній частині квартири замість колишньої спальні. Застосували рішення з островом, в який інтегрували електроплиту, раковину та зону для роботи за комп’ютером. Також концепція передбачає, що за островом можна збирати людей і використовувати його як бар. Для освітлення кухні застосували бра. Дзеркало встановили, щоб максимально розширити простір і розсунути стіни. У гардеробній та спальні дзеркала використано з тією ж метою.

Гардеробна – найбільш функціонально насичена зона. У ній розмістили бойлер, сушарку, пральну машину і туалетний стіл. Тут багато точкового світла та скла, щоб простір був більш яскравим. Шафу уздовж всієї гардеробної зони виготовили у кольорі цегли, вона призначена «бадьорити вранці». У ванній – плитка з мармуровою фактурою знизу та дзеркало у верхній частині. Облаштували лише душову кабіну з прозорими скляними стінками.

Єдиний балкон у квартирі завдяки великій площі можна використовувати як терасу та простір для відпочинку: тут встановили столик, крісла та розмістили рослини. Більшість предметів декору придбали під час подорожей, це речі, які мають значення для господаря. У помешканні є дві картини київського художника Олексія Литвиненка, який працював у техніці лесування – нанесення на зображення тонкого шару фарби. Крім того, є плакати із фотографіями Дениса – це елементи попап-виставки, яку організовували в Guilty Wine Bar на Воздвиженці.