The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Євгеній Єрмакович

Район:

Солом’янський

дизайнер:

Тетяна Руда

Площа:

50 м²

Висота стелі:

2,70 м


Квартира тижня розташована у ЖК «Квартет» неподалік Південного вокзалу. Простір на 14-му поверсі адаптували для молодої дівчини, яка мешкає за кордоном і періодично повертається до Києва. У помешканні власниця відпочиває. Серед її вимог до дизайну квартири був «комфорт і оригінальний інтер’єр».

У квартирі провели перепланування: кухню розташували майже біля входу, відгородивши стіною. Завдяки площі, яка звільнилася, облаштували повноцінну вітальню.

У створенні проєкту дизайнерка надихалась атмосферою Нью-Йорка. Відповідно до цього обирали колір стін і плитки у кухні та ванній, доповнили інтер’єр металевими деталями. За основу взяли колір bluestone («блакитний камінь»), який команда Інституту кольору Pantone назвала одним із 12 найпопулярніших кольорів 2020 року.

«Ми намагались обрати натуральні кольори і відтінки, які б доповнювали один одного і водночас контрастували», – додає дизайнерка. Меблі у вітальні обирали відповідно до кольорової палітри простору: диван сірого кольору від дизайн-студії м’яких меблів Blest. Журнальний столик із натурального дерева від JYSK, стелаж – Take & Live. Щоби додати атмосфері тепла та комфорту, у вітальні встановили біокамін.

У спальні стіни пофарбували у той самий колір, що й у вітальні – «блакитний камінь». Однак використали меблі білого кольору, які контрастують з відтінками кімнати. «Це заглиблює у простір і заспокоює», – каже дизайнерка. Предмети декору замовляли в одеській студії Loft.