The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Євген Дешко

Район:

Дніпровський

Вулиця:

проспект Соборності

Площа:

77,5 м²

Висота стелі:

2,75 м


Трикімнатна квартира розташована на лівому березі у ЖК «Київська Венеція». Інтер’єр створили для молодої сім’ї, яка часто подорожує та веде активний спосіб життя. Вікна житла виходять на Русанівський канал. «Основним завданням для нас було створити сучасний, функціональний дизайн з яскравими акцентами», – розповідає один з авторів проєкту, співзасновник студії K-Band Кирило Кузьменко.

У квартирі зробили перепланування та знесли балкон. Це дало змогу збільшити площу вітальні, яка поєднана з кухнею. Також є спальня з гардеробною, ванна та компактна дитяча кімната. Довгий коридор у квартирі дизайнери з’єднали з кухнею, передпокоєм та вітальнею, зробили єдиний простір без дверей.

Кухню та вітальню у квартирі з’єднує стіна, оздоблена натуральною клінкерною плиткою з імітацією цегли. «Ми використали плитку, яка трохи відрізняється від звичайної цегли, адже вона вужча. Завдяки цьому прийому простір здається суб’єктивно більшим, ніж він є насправді. До того ж плитка має трохи зістарений ефект, ніби стіні вже багато років», – коментує Кирило Кузьменко.

Акцентом у кухні став великий двометровий стіл (острів), який слугує і обіднім столом, і місцем для роботи, також відділяє простір кухні від вітальні.

У ванній встановили велику шафу, де розташувалися пральна машина, сушка, бойлер і пилосос, крім того, є полички для зберігання побутових речей. «Ми хотіли заховати пральну зону і не перевантажити кімнату. Прикрили все, що потрібно було заховати, і залишили порожнім простір біля рукомийника. Цієї шафою зручно користуватись, і вона більше схожа на стіну, ніж на меблі», – коментує дизайнер. Доповнює ванну великий рукомийник з бетону, який виготовляли на замовлення.

Головним викликом для дизайнерів у цій квартирі стала шестигранна плитка,  якою оздоблена ванна кімната та підлога передпокою. «Ця плитка була побажанням власників. У нас було завдання поєднати її із загальним дизайном квартири, щоб вона мала гармонійний вигляд. Під час роботи було дуже цікаво розкладати 12 видів шестикутників у однорідний килимЦе досить складно, але вважаю, що з цим викликом ми впоралися», – коментує Кирило.

У квартирі дизайнери обирали монохромні кольори, в усіх кімнатах присутні елементи дерева. «Візитівкою інтер'єру став сміливий синій колір 5002 по кольоровій палітрі RAL», – зазначають дизайнери.

Основну частину меблів було зроблено на замовлення. Окремо також замовляли острів – великий стіл з дуба, де збережена натуральна текстура дерева із дірками та нерівностями. Вхід до дитячої кімнати закривають масивні амбарні дерев’яні двері.

По всій квартирі рівномірно встановили невеликі точкові світильники на стелі, є кілька підвісних світильників в індустріальному стилі. Декор підбирали власники квартири, який дизайнери розмістили по всьому житлу.