The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Андрій Безуглов

Район:

Дніпровський

Дизайн:

Юрій Лаурі, Сергій Лаурі, Максим Демченко (Lauri Brothers)

Площа:

74 м²

Висота стелі:

2,70 м


Квартира тижня розташована у житловому комплексі «Київська Венеція» на Русанівці. З вікон відкривається краєвид на канал і печерські пагорби відповідно.

Господарка оселі – молода дівчина. «Це майже як холостяцький барліг – тільки ніжніше, світліше і з безліччю яскравих акцентів», – розповідає співавтор проєкту Юрій Лаурі зі студії Lauri Brothers. Додає, що підкреслює концепцією робота Маші Реви на стіні в студії, на якій художниця зобразила власницю та її друзів. 

Метою дизайнерів було адаптувати житло для дівчини, яка до 19 років встигла відвідати майже сто країн і яка любить збирати в себе компанії друзів. «Ми хотіли показати внутрішній світ власниці, розставивши кольорові акценти. Обрали трендові кольори: пастельний, кораловий і пудровий», – кажуть у Lauri Brothers. Додають, що серед побажань замовниці було облаштування просторого гардероба, а також місця для роботи та нанесення макіяжу.

Планування від забудовника вирішили змінити, об’єднавши дві окремі кімнати в один простір. Натомість виділили зони для спальні й гардероба та розширили вбиральню.

У санвузлі додали подіум для ванної. Плитку в цій зоні використали від Ceramica Vogue – рожево-пудрового відтінку з переливанням. В основному просторі на підлозі поклали терацо – мікроцемент з дрібними елементами у вигляді камінців коралового і темно-зеленого кольору.

Основний кольоровий акцент у студії – робота Маші Реви. «Це одна з моїх улюблених художниць, власниця квартири також надихається її творчістю», – каже співавтор проєкту Лаурі. Додає, що з оформленням муралу був пов’язаний курйоз: художниця вже виконала роботу, але довелося її перероблювати через неправильне покриття лаком у виконанні малярів.

Ще одна робота українських художників – оббивка на стільцях біля обіднього столу. Для цього використали елементи соціального проєкту «Жили-Були» Насті Жеребецької та Йови Ягер. Більшість меблів у квартирі від українських виробників: модульний диван Interia, столики Woo Furniture, а ліжко у спальні за ескізами студії виконали Trone Grande. Освітлення – від українського бренду Fild.

У Lauri Brothers додають, що акцент зробили на заокруглені форми в інтер'єрі: не лише увігнута ванна, а й арочна ніша для перевзування, довге дзеркало і шафа з підсвічуванням в основному просторі. Ліжко Trone Grande, у свою чергу, декорували під форму печива савоярді.