The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Orb

Район:

Подільський

Дизайн:

Orb

Площа:

117 м²

Висота стелі:

3,30 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі на вулиці Спаській на Подолі. Це трикімнатне помешкання для пари, яке обрали насамперед через розташування – з краєвидом на Поділ і набережну. «Панорама на Київ тут охоплюється на 240 градусів, із вікон відкривається неймовірний краєвид на модерністську архітектуру Подолу, елеватор, мости та Дніпро. Саме краєвид став для нас натхненням для створення інтер’єру», – кажуть у дизайн-студії Orb.

У трикімнатній квартирі на 117 квадратних метрів вирішили провести перепланування, позбувшись зайвих перегородок. «Ми обрали вільне планування, яке робить приміщення просторим і максимально відкритим для потрапляння сонячного світла», – додають в Orb. Таким чином об’єднали кухню та вітальню, водночас у студії чітко розділили зони для обіду та відпочинку. Окремі кімнати – спальня та дитяча. Дитячу виокремили на майбутнє, поки в ній провели тільки облицювальні роботи.

Для візуального стилю простору обрали так звану нюансну палітру. «Акценти розставляємо не кольором, а деталями», – кажуть дизайнери. Основну ставку зробили на дерево, яке тією чи іншою мірою повторюється у всій площині квартири – від студії до ванної. Бруси та модульні елементи з натурального дерева підкреслює синій паркет.

Ще одне рішення – декоративна штукатурка «баранець», яку використали як основний матеріал на стінах. Потовщення у зоні вікон оформили як проєкцію фасаду в інтер’єр. «Таким чином ми віддали пошану конструктивістській архітектурі Подолу, ніби продовживши вулицю в інтер’єрі», – пояснюють дизайнери. Достатньо місця і на балконі, що утворився завдяки розміщенню квартири на розі будинку.

Для витримування загального візуального стилю більшість меблів підрядники виконували за індивідуальними ескізами. Зокрема, масивний стіл із бруса, до якого в тандем підібрали стільці.

Окремий простір – кухонна і гардеробні шафи, що відділяють вітальню від коридору. В кухонній шафі розмістили мініферму для вирощування зелені. «Можна вирощувати салат протягом цілого року», – кажуть у дизайн-студії Orb. Дерев’яні матеріали підкреслили геометричним малюнком на брусі.

У санвузлі на побажання замовника знайшли місце і для ванни, і для душової кабіни. Білосніжний колір ванни підкреслили за допомогою дерев’яної фактури на стіні.