The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Марго Дідіченко

Район:

Дніпровський

Дизайн:

власний дизайн

Площа:

100 м²

Висота стелі:

3,10 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі у Дніпровському районі. З панорамних вікон на 25 поверсі відкривається краєвид на яхт-клуб на Осокорках і печерські пагорби. «Коли обирав квартиру, то хотів отримати краєвид на воду. Рієлтори взяли відсоток, але врешті воно було того варте», – каже господар оселі, лідер музичного гурту Detach Олексій Веренчик.

Простір на останньому поверсі будинку спочатку був нежитловим фондом: через це у квартирі нетипово високий рівень стелі та повністю відсутній доступ до гарячої води. «Мене підкупили ці стелі. Люблю, коли є де подихати. З ліфтом проблем ніколи не буває: хоча б один із чотирьох ліфтів працює завжди. А для води можна встановити бойлер», – каже власник квартири.

У приміщенні на близько 100 квадратних метрів зробили перепланування. В оселі залишили окрему спальну кімнату, але завдяки відмові від зайвих стін виокремили гардероб. Таким чином трикімнатну квартиру перетворили на студію з окремою спальнею. Технічну зону зі ще одним гардеробом і місцем для велосипеда розташували у коридорі. «Якщо відверто, це було безглузде рішення. Але треба було чимось закрити нішу в стіні», – визнає Веренчик.

У студії звичайні вікна замінили на панорамні. Біля кухонної стінки оформили невелику зону для їдальні – з високим столом і барними стільцями. У зоні для відпочинку, своєю чергою, встановили шкіряний диван на платформі та плазму з PlayStation. «Будинок – це моя фортеця. Я багато працюю, тож удома буваю тільки вночі. Коли приходиш додому, це можливість закритися від усіх, можливість відновитися і перезарядитися. Інколи для цього варто ніч просидіти за ігровою консоллю», – каже власник.

Ще один кольоровий акцент у здебільшого стриманому лофтовому інтер’єрі – червона стіна. «Червоний, білий, чорний – це завжди гарне поєднання», – каже Веренчик. Додати кольору хоче й за допомогою трьох картин, які найближчим часом повісять на стіну в коридорі – з варіаціями на тему супергероїв Marvel, якими захоплюється власник. До цього показує сувенірну чашку із символікою Залізної людини і татуювання на руках і шиї – з Людиною-павуком, Капітаном Америкою та Ґрутом із «Вартових галактики».

У спальні вирішили позбутися балкона, натомість металевою перегородкою відокремили зону біля вікна. У ній поставили рослини. «Побачив схоже у журналі про інтер’єри, знайомі на замовлення спаяли перегородку з арматури», – каже Веренчик, який самостійно продумував інтер’єр житла.

Серед іншого він хотів зробити нетипове спальне ліжко: «Я хотів, щоб ліжко літало над землею. Виявилося, що це не так просто. Але врешті виробники меблів придумали, як це зробити». Стіну за ліжком оформили ламінатом – відповідно до рішення на підлозі. З двох боків від ліжка встановили симетричні світильники. Також у спальні знайшли місце для великого іграшкового ведмедя – подарунка власнику від шанувальників на сольному концерті Detach у Києві.

У санвузлі була ідея встановити повноцінну ванну, але через неможливість розширення простору від неї відмовилися. Натомість зробили містку душову кабіну. На стінах – масивна горизонтальна плитка.