The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: дизайн-бюро «Двоеточие»

Район:

Києво-Святошинський

Дизайн:

дизайн-бюро «Двоеточие»

Площа:

64 м²

Висота стелі:

2,70 м


Квартира розташована в житловому комплексі «Софія Клубний» на Софіївській Борщагівці. Це житло молодої пари, яка працює в ІТ-сфері. «Побажанням замовників було створити сучасний інтер’єр з елементами лофту», – каже автор проєкту Олексій Ковальов з дизайн-бюро «Двоеточие».

Ще одним побажанням було відокремити зону для спальні, а також майбутню дитячу кімнату. Для цього у трикімнатному просторі на 64 м² провели перепланування: демонтували перегородки та відмовилися від другого санвузла, виокремивши студію з просторою їдальнею та еркером.

У квартирі вирішили зробити нейтральне тло, підкресливши його акцентами з дерева. «За основу ми взяли мінімалізм і скандинавський стиль», – кажуть у дизайн-бюро «Двоеточие». Зокрема, виділяється обідній стіл у студії від українського виробника Woodwerk і диван Blest, а також столики, які господар виготовив самостійно за ескізами дизайнерів.

Більшість меблів виготовили українські виробники. Ліжко у спальні – на замовлення від місцевих підрядників. Біля ліжка розмістили тумбочки з натурального ясена.

У студії також поєднали кухонну стінку з меблями у зоні вітальні. «Кухня – це ніби продовження зони у вітальні, їх поєднує плитка», – каже дизайнер Ковальов. Великоформатну плитку на тлі обрали кольору антрациту. До неї підібрали й темну витяжку на кухні.

Дитячу кімнату наразі використовують як кабінет. Утім, кольорове рішення з жовтою фарбою підібрали вже зараз. У кімнаті є робоче місце зі столом, розкладний диван і місце для зберігання речей.

У санвузлі зробили акцент на плитку від іспанського виробника: сірий колір на стінах, графітовий на підлозі. «Було побажання зробити суворі бетонні композиції, тому обрали таку плитку», – кажуть у бюро. У технічний блок вмонтували пральну машину та місткі шафи.