The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Євген Дешко

Район:

Печерський

Дизайн:

дизайн-студія Sobo

Площа:

56 м²

Висота стелі:

2,70 м


Квартира розташована у житловому комплексі «Французький квартал 2». У помешканні живе молода пара. «У нас було завдання правильно зонувати простір і зробити його максимально функціональним», – розповідає авторка проєкту Яна Осипенко з дизайн-студії Sobo.

За оригінальним плануванням це однокімнатна квартира. Та дизайнери вирішили повністю перепланувати помешкання: «Зі стін залишили лише санвузол». Таким чином утворили студію з окремими зонами для спальні та кухні, а також додатковий простір на мінітерасі. Окремо виділили гардеробну – біля входу до спальної кімнати.

Особливість квартири – рухомі перегородки, що відділяють зони для кухні та спальні. У зоні для їдальні це рішення підкреслили завдяки бетонним елементам на підлозі та стелі. Авторка проєкту називає це «сірим кубом». «Цей простір може змінюватися. Завдяки напівпрозорим матовим перегородкам господарі можуть зонувати приміщення на власний розсуд», – розповідає дизайнерка Осипенко.

Загальний тон оселі обрали у відтінках сірого. Підкреслили його пастельними кольорами меблів. «Це нейтральна гама, але ми зробили її такою свідомо – аби кольори були м’якими та спокійними», – пояснюють у студії Sobo.

Відповідно до цього підібрали й освітлення: ставку зробили на архітектурне вбудоване світло. До прикладу, у зоні вітальні з диваном українського виробництва та над обіднім столом, поєднаним з островом.

Усі корпусні меблі, включно з кухонною стінкою, для помешкання виготовили на замовлення українські підрядники. На підлозі – ламінат. На мінітерасі облаштували місце для відпочинку, а також розмістили комод.

У санвузлі вирішили залишити і ванну, і душову кабіну. Простір для душу відокремили, встановивши скляний блок і трап. Плитку в мокрій зоні підібрали у чеського виробника. За допомогою геометрії плитки санвузол візуально збільшили, допомогло в цьому й велике вертикальне дзеркало.