The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Євгенія Чередниченко

Район:

Голосіївський

Дизайн:

Олесь Кунцевич

Площа:

46 м²

Висота стелі:

2,70 м


Квартира розташована у житловому комплексі «Амурський» на вулиці Михайла Ломоносова біля станції метро «Васильківська». Це помешкання для фотографки на 46 квадратних метрів. «Головний виклик на об’єкті – невеликий простір, який треба було зробити ергономічним», – каже автор проєкту Олесь Кунцевич.

У квартирі не проводили перепланування, але вирішили по-іншому зонувати простір. Таким чином виділили зону для вітальні та кухні, а також спальню – відділену рухомою текстильною перегородкою. «Це було побажанням власниці – мати окреме місце для відпочинку», – пояснює дизайнер Кунцевич. Для перегородки обрали білий тон – аби візуально збільшити простір.

Як основне поєднання кольорів для квартири обрали яскраво-зелений, білий та дерев’яну фактуру. Підкреслили його за допомогою полотна з ручною різьбою по дереву від автора проєкту та зеленого модульного дивана від вітчизняного виробника Interia. Спальне ліжко також підібрали в Interia, а решту меблів – на замовлення від локальних підрядників.

Робоче місце господарки облаштували на балконі. Дерев’яний стіл – від української меблевої фабрики «Віяр». Кондиціонер над столом приховали за решіткою. Ролети підготували на замовлення.

Щоб візуально збільшити простір, у ванній обрали дрібну плитку – від китайського виробника з Agromat. Додали для цього ефекту й дзеркала. За люстерком – прихований блок із бойлером.

Технічну зону приховали й у коридорі, пральну машинку та дошку для прасування інтегрували у шафу.