The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Андрій Безуглов

Район:

Шевченківський

Дизайн:

U Concept

Площа:

41 м²

Висота стелі:

2,70 м


Квартира розташована на вулиці Володимира Винниченка біля станції метро «Золоті ворота». Це помешкання для молодої пари, воно виходить на внутрішнє подвір’я. «Замовники – творчі люди, які хотіли максимально функціонально використати простір, але щоб водночас це було красиво», – розповідає співавтор проєкту Олександр Карпинський зі студії U Concept.

Невелику площу в сталінці вирішили перетворити на студію, у якій спальна кімната оформлена в куб у загальному просторі. Для цього в однокімнатній квартирі провели перепланування – прибрали всі стіни, крім санвузла.

Таким чином відокремлена зона для спальні слугує і місцем для відпочинку, і нішею для зберігання речей, кажуть у U Concept. У куб із ДСП інтегрували місткі шухляди, на верхній полиці звільнили місце для декору та книг. Від студії відділили спальню за допомогою розсувних скляних дверей та алюмінієвої рами. Рівень підйому на платформу – 60 сантиметрів.

Усі корпусні меблі готували під замовлення, диван у студії обрали в IKEA, а багатофункціональний острів з поверхнею з каменю – від українського виробника Studio Manka. Стіл підготувала українська предметна дизайнерка Катерина Соколова. Освітлення – від грецького виробника Zambelis.

Кухонний блок у темно-сірому та білому відтінках інтегрували в нішу в стіні, розбавили кольори дерев’яною вставкою.

У санвузлі кольорову схему підібрали на контрасті білого та чорного кольорів. Чорна сантехніка, гігієнічний душ і змішувачі – темні акценти на білому тлі. Для зберігання бойлера та фільтрів вбудували нішу.