The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Катерина Золотухіна

Район:

Шевченківський

Дизайнерка:

Катерина Луференко

Площа:

46 м²

Висота стелі:

2,70 м


Квартира розташована в житловому комплексі «Повітрофлотський квартал» біля проспекту Перемоги. У помешканні живе молодий хлопець, який працює в IT-сфері. «Це вже не перший мій проєкт із ІТ-спеціалістами, і працювати з ними одне задоволення. Як правило, завжди є визначене технічне завдання і чітке розуміння, якою повинна бути фінальна картинка», – розповідає авторка проекту Катерина Луференко.

Основним побажанням господаря було використати простір із студією та спальнею максимально ефективно. «Замовник хотів, щоб у квартирі було багато вільного місця, але щоб водночас вона була функціональною. Наприклад, аби гардероб був містким, а диван можна було розкладати і використовувати як додаткове спальне місце», – пояснює дизайнерка Луференко.

З метою раціонально використати площу в квартирі зробили перепланування – відкорегували перегородку між спальною кімнатою та гардеробом. У такий спосіб в просторі вивільнили більше місця для зберігання речей. Виграли простір й для технічної зони у санвузлі: біля ванни розмістили шафу, у якій cховали пральну машину і бойлер.

На загальний стиль квартири замовника надихнув скандинавський мінімалізм, каже дизайнерка. Для цього у квартирі зробили акцент на натуральні матеріали, білі стіни та світле дерево. Кольорові акценти, своєю чергою, розставили через зелене і теракотове забарвлення.

«Зелений диван, штори – це основні кольорові плями. Але в квартирі багато деталей, які не одразу помічаєш. Наприклад, врізні світильники, вмонтовані таким чином, що не видно стиків. Або плитка на кухонному фартуху двох типів: глянцева та матова в хаотичному порядку, що створює ефект мерехтіння», – каже авторка проекту. Диван обрали в українського виробника Blanche, а штори – H&M Home. Ще один акцент – килим від Zara Home.

Від H&M Home і Zara Home також підібрали текстиль для спальної кімнати. Та основний акцент – зелені шпалери над ліжком з папороттю, які урівноважуються дерев’яним узголів’ям ліжка. «Господар цілий день працює за екраном, тому вдома хотів би повертатися у більш природне середовище. Хотілося б, щоб квартира була eco-friendly», – каже Луференко. Ліжко замовили в IKEA. Від шведського виробника у зоні біля вікна встановили робочий стіл з висотою, яку можна регулювати.

Монолітна кухня і тумба для телевізора – від українського підрядника. «Тумба виконує одразу кілька функцій: завдяки їй сховали несучий пілон, а ще це місткий стелаж для книг і документів», – коментує авторка проекту. У вітальні в зоні біля вікна – стіл і стільці JYSK.

У санвузлі використали два види плитки від іспанського виробника. У зоні біля ванни з душем – фактурна плитка з хвилями. Над раковиною – дзеркало увігнутої форми.