The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Андрій Авдєєнко

Район:

Печерський

Дизайнерка:

Надія Чабанна

Площа:

53 м²

Висота стелі:

2,65 м


Квартира розташована на вулиці Дарвіна на Липках неподалік Хрещатика. Це невелика студія зі спальнею у будинку 1970-х років. «Тут мешкає молода дівчина. Ми вирішили зробити вітальню максимально нейтральною, але відігратися з кольорами на спальні», – розповідає авторка проекту Надія Чабанна.

Щоб максимально раціонально використати площу, у квартирі зробили перепланування. «Було завдання зробити помешкання максимально містким – і в тому, що стосується простору, і в плані зберігання речей. Тому ми знесли всі стіни, крім несучих, та оформили окремі студію і спальню», – пояснює дизайнерка.

Для підлоги в квартирі обрали незвичайне рішення – поєднання чотирьох видів мармуру. Серед особливостей студії – стільниця з підвісною поверхнею. Для її оздоблення обрали штучний камінь лапітек. «Це матеріал із запеченого піску, він надзвичайно міцний», – каже Чабанна.

Відповідно до обраного кольору підібрали й тон кухонної стінки. Усі корпусні та м’які меблі замовили в українських меблевих ательє. Текстиль при цьому обрали з італійських тканин.

Візуальну риму витримали з білим відтінком у студії – колір шафи поєднали з білосніжним тоном стіни у зоні вітальні. У шафі виділяється функціональна вирізана ніша. «Господарці дуже подобається, це найзручніше місце для ключів», – розповідає авторка проекту.

Стриманість основної частини квартири підкреслили завдяки сміливим кольоровим рішенням у спальній кімнаті. Для підлоги тут обрали зелений відтінок. Відтінили його трьома видами блакитного кольору, включно з яскраво-блакитною шафою напроти ліжка.

Кольорові акценти підібрали й у санвузлі. Зробили це завдяки плитці від португальського виробника Cinca. «Вирішили, що прикольно було б додати кольоровий акцент – не лише на рівні кольорів, а й на рівні розміру плиток», – каже дизайнерка Чабанна.