The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Макс Артбович

Район:

Дніпровський

Житловий комплекс:

«Комфорт Таун»

Поверх:

2-й

Дизайнер:

Олександр Дубров

Площа:

32 м²

Висота стель:

2,70 м


Квартира розташована в житловому комплексі «Комфорт Таун» на лівому березі. Це смарт-квартира на близько 30 квадратних метрів. За проект відповідав дизайнер Олександр Дубров, який зараз живе у Швеції. «Чи хотіли ми зробити скандинавський стиль? Якщо хочеш зробити просто і практично, то в будь-якому разі вийде скандинавський стиль», – жартує Дубров.

У компактній однокімнатній квартирі зробили перепланування, аби раціонально використати простір. У приміщенні зменшили площу коридору і санвузла, відмовилися й від балкону. «Це був не балкон, а акваріум. Ми вирішили, що краще за його рахунок збільшити вітальню», – каже автор проекту.

За визначальний колір інтер’єру обрали рожевий відтінок. «Його можна назвати кораловим або пудровим», – розповідає Дубров. Додає, що підібрав саме такий, бо планував житло для молодої жінки.

Вхідну зону і зону кухні відмежували від спальної за допомогою рухомої завіси. Кухонну стінку вбудували в нішу в стіні. Рішення із вбудованими просторами використали й для інтеграції поличок та кондиціонера біля вікон.

Ще одна окрема зона – для відпочинку, з диваном і вбудованим у стіну телевізором. Візуально збільшити простір вирішили за допомогою дзеркал. «Цій зоні був потрібен візуальний центр. Зрештою, що менша квартира, то краще їй підходять дзеркала».

Більшість меблів для оселі підібрали в IKEA. Наприклад, спальне ліжко, диван і стільці у вітальні. Від іншого шведського виробника, не представленого в Україні, привезли торшери та рожевий килим. Над столом – лампа данського дизайнера Поула Геннінгсена. «Цей дизайн не всім подобається, але, як на мене, це класика», – стверджує Дубров.

В IKEA також обрали сантехніку. «Треба сказати, що в них дуже якісна сантехніка», – розповідає автор проекту. Виграти площу в санвузлі вирішив, відмовившись від душової кабіни та ванної. Стік зробили під кутом, зону для душу можна відокремити завісою.

Своєю чергою, бойлер і пральну машинку із вбиральні винесли в технічну зону в коридорі. «Ненавиджу, коли cтавлять бойлери у санвузол», – каже Дубров. Інтегрували технічну зону в шафу.