The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

ДИЗАЙН:

Elena Mosharova Smart Interior

кількість кімнат:

1

Висота стель:

2,50 м

Площа:

33 м²


Квартира розташована у житловому комплексі «Петрівський квартал» у передмісті Києва. Господар – молодий холостяк, який займається продажем техніки Apple та захоплюється всесвітом «Зоряних війн». «Це якраз той випадок, коли квартира є дзеркальним відображенням власника. Він любить грати на ігровій консолі з друзями, а також піклується про домашнього улюбленця, кішечку», – розповідає авторка роботи Олена Мошарова.

У квартирі 33 квадратних метри. В однокімнатному просторі вирішили змінити планування: відмовилися від стіни, що розділяла основну кімнату та кухню. У створеній унаслідок перепланування студії розмістили і вітальню, і спальню, і зону для зустрічей господаря з друзями.

Загальний стиль квартири в команді Elena Mosharova Smart Interior описують як лофт. «Це улюблений стиль замовника, він цінує простоту і в дизайні, і в одязі», – каже дизайнерка Мошарова. Серед іншого звертає увагу на дерев’яні балки на стелі, а також поєднання темних тонів в інтер’єрі із цегляною кладкою, виконаною за допомогою скульптора.

Доповнили інтер’єр низкою візуальних рішень, пов’язаних із символікою «Зоряних війн». «Я придумала ідею з графіті, а замовник – із цитатою», – розповідає авторка проекту про малюнок із літаками-винищувачами Імперії та написом «Давним-давно у далекій-далекій галактиці» відповідно. Окрім того, додали у простір елементи декору із «Зоряних війн» з особистої колекції власника, а також подарунки його друзів – від колекційних фігурок до подушок.

Візуальний центр помешкання – розважальний блок із телевізором та ігровою приставкою. Виділили його за допомогою класичного рішення з молдингами; підкреслює їх підсвітка. Для відпочинкової зони у студії облаштували й місця для сидіння: окрім дивана Pufetto, це подушки на підвіконні. «Було важливо створити максимально місткий простір перед телевізором. Тож ми адаптували низькі глибокі підвіконня від забудовника для вечірок, які робить удома власник», – каже Мошарова.

Зону для сну відокремили від зони вітальні за допомогою функціонального стелажа. Спальне ліжко підготували з подіумом, у якому можна зберігати речі. Решту речей тримати можна у просторій шафі в коридорі або у спеціальних контейнерах, придбаних в IKEA.

Максимально функціональною з огляду на обмежену площу зробили й кухню, що об’єднує кухонну стінку і барну стійку. Над баром – лампи від українського виробника. На кухонній стінці – дерев’яні та матові панелі. На контрасті з ними біла плитка, якою обробили зону для санвузла. У вбиральні простір вдалося виграти, винісши технічну зону, включно з пральною машинкою, на балкон.