The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Андрій Безуглов

Район:

Оболонський

площа:

80 м²

Висота стелі:

2,70 м

Студія:

U Concept


Квартира розташована на Оболонській набережній. Її господарка – молода жінка, яка тривалий час мріяла про власне житло і врешті змогла його придбати. «Тому цей проект ми називаємо «На дев’ятому небі», – розповідає про помешкання на дев’ятому поверсі новобудови співавторка проекту Ольга Соборова з київської студії U Concept.

Головним побажанням замовниці було втілити проект у стилі лофт. За словами Соборової, акцент на грубі текстури та натуральні матеріали робили свідомо. «Хотілося б, щоб це було незвично», – каже дизайнерка.

Ще одним побажанням власниці було зробити студію якомога просторішою. Унаслідок перепланування U Concept змінили вхід до окремої спальні, розширили санвузол і виділили приховану технічну зону для бойлера та пральної машини в коридорі.

Окрім студії та спальні, за оригінальним плануванням, забудовник виокремив еркер. У ньому дизайнери облаштували невелике робоче місце та зону для відпочинку. «У замовниці часто бувають друзі, тому ми знайшли місце для відпочинку компаніями біля панорамних вікон», – розповідають в U Concept.

У вітальні створили зону для відпочинку з диваном Interia і телевізором, поряд розташували високий стіл з натурального дерева зі стільцем у вигляді пенька. Як і м’які меблі у зоні з еркером, ці елементи виконав український підрядник на замовлення. «Довелося спеціально виготовити через непросту геометрію еркера», – каже Соборова.

Лофтовим інтер’єр зробили, зокрема, завдяки застосуванню цегли. Клінкерну цеглу в кухні пофарбували у тон стіни, відповідно підібрали й темний відтінок стінки. Цегляною кладкою виділили й низку інших стін – у вітальні біля телевізора та між коридором і спальною кімнатою.

У спальні поставили ліжко Interia. За побажанням замовниці, цю кімнату виконали у фіолетовому кольорі: відповідно підібрали текстиль і стінку, що відділяє простір для сну від гардероба.

Приліжкову тумбу також оформили у вигляді пенька, поверхню обробили воском. Підкреслили інтер’єр підвішеною до стелі дизайнерською люстрою у формі дерева. Доповнили його декоративними картинами U Concept, які також прикрашають інші кімнати.

Свідомо збільшений санвузол відокремили від студії завдяки стінці зі склоблоків. «Господарка дуже хотіла зробити цю стіну незвичайною, не злякала її навіть прозорість такого рішення», – каже Соборова. За потреби відгородити ванну кімнату можна шторами.

У санвузлі – окрема ванна з каменю, її привезли з Італії. «Це теж була одна із мрій господарки – мати змогу приймати ванну при свічках», – кажуть в U Concept. Виділили й місце для душу: не душова кабіна, а прозора стінка із гартованого скла та стоком під кутом. І підлогу, і стіни вкрили масивною іспанською плиткою.