The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Іван Авдєєнко

Район:

Оболонський

площа:

97 м²

Висота стелі:

2,70 м

Студія:

He.D Group


Квартира розташована в житловому комплексі «Міністерський» на Мінському масиві. Господарі трикімнатного помешкання – родина київського юриста. Особливістю проекту від студії He.D Group стало обігрування прізвища замовника в інтер’єрі. «Пан Гусєв максимально пишається своїм прізвищем, тому ми вирішили обіграти його за допомогою картини з гусаком, – розповідає співавторка проекту Дар’я Лобань. – Щоб одразу було зрозуміло, коли хтось заходить у квартиру, що тут живе сім’я Гусєвих».

Основним побажанням власників до проекту було підготувати житло до переїзду молодої родини. «Ми приймали замовлення від пари, яка чекала на поповнення, тому одразу подбали про дитячу кімнату та простір для малечі», – кажуть у He.D Group.

Для цього студія вирішила провести перепланування: на місці кухні обладнали дитячу кімнату, а кухню перенесли до вітальні, утворивши студію. «Таким чином у квартирі ми виділили місце для всіх мешканців. У кожного є своя зона, а об’єднує їх студія», – коментує дизайнерка Лобань.

Візуальний центр студії – яскрава метласька плитка. Інтегрували кольорове рішення у кухонну стінку, яку виконали, – як і більшість меблів у квартирі, – на замовлення українські підрядники. Яскравий акцент виділяється серед традиційних кольорових рішень: світлої декоративної штукатурки на одній стіні та темно-синьої стіни з молдингами, на тлі якої поставили картину з гусаком.

Серед меблів у студії впадають в око теракотовий диван у зоні для відпочинку та універсальний острів, який за потреби може розширити простір для їдальні чи стати робочим місцем.

Головна особливість спальної кімнати – оформлення стелі у вигляді дерев’яної обшивки та балок. Доповнили це рішення лофтовою кладкою з бельгійської цегли. «Завдяки цьому квартира чимось схожа на заміський будинок», – кажуть у He.D Group.

У спальні поставили велике ліжко нестандартного розміру. Окремо виділили зону для гардероба: за потреби прозору перегородку можна відокремити цупкими шторами. Текстиль у кімнаті підв’язали до холодних тонів картини, що повісили над ліжком.

Дитячу кімнату прикрасили малюнком із деревами на стіні. Цей простір виділяє поєднання сірого тла та яскравих червоних і жовтих акцентів. Серед меблів, також виконаних на замовлення, робочий стіл, м’яке крісло і стелаж з дерева.

У місткому санвузлі розташували і ванну, і душову кабіну. На тлі з цегляної кладки – зелені та темні контрастні елементи. Це, зокрема, чорна вертикальна батарея. Ще один елемент, на який зробили акцент, – великий умивальник з бетону.