The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Андрій Авдєєнко

Район:

Печерський

СтуДія:

OM Architecture

Висота стелі:

3 м

Площа:

близько 80 м²


Квартира розташована у житловому комплексі на Печерську. Її господарка – молода жінка, яка звернулася до київського архітектурного бюро OM Architecture. «Нашим завданням було зробити просторе помешкання без прив’язки до чіткого стилю. Ми називаємо це сучасною класикою», – розповідають у бюро.

За оригінальним плануванням квартира була двокімнатною, та об’єкт вирішили візуально збільшити завдяки зонуванню. Перепланування провели, відмовившись від зайвих стін, натомість розділивши один простір за допомогою розсувних перегородок – зокрема, від італійського виробника Rimadesio. У такий спосіб квартиру розділили на спальну кімнату, вітальню та кухню з їдальнею. Перегородку між вітальнею та кухнею, своєю чергою, зробили багатофункціональною: в неї інтегрували біокамін, шафи для зберігання речей та холодильник.

«Таким чином при розсунутій перегородці господарі можуть лежати на спальному ліжку і дивитися телевізор у вітальні», – кажуть автори проекту. Візуальним центром квартири визначили червону декоративну стінку в спальні, виконану за допомогою гіпсових молдингів. Цей акцент проглядається з будь-якої точки квартири, додають в OM Architecture. Для врівноваження прямих кутів у межах проекту у вітальні знайшли місце для більш округлого витвору мистецтва від сучасного українського художника.

Більшість меблів у квартирі – італійського виробництва. Серед іншого це спальне ліжко, диван у вітальні та обідній стіл зі стільцями. «Основні елементи на кшталт м’яких меблів вийшли насиченими, а загальна оболонка квартири – нейтральною», – кажуть в OM Architecture.

Кухонну стінку, своєю чергою, створило архітектурне бюро за власним проектом. Нейтральне тло в кухні урізноманітнили темнішим відтінком стінки. Його підібрали до кольору горіхового дерева – основного натурального тону в квартирі, який також представлений у тришаровій паркетній дошці та меблях. Природне світло в їдальні забезпечують високі вікна у формі еркера.

Ванну кімнату в оселі приховали за скляними панелями праворуч від спального ліжка. У цю ж нішу інтегрували гардеробні шафи. У ванній з біде теж вирішили зробити акцент на горіх, поєднавши його з плиткою кількох відтінків сірого кольору.