The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Макс Артбович

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Район:

Дніпровський

ЖК:

«Комфорт Таун»

Висота стелі:

2,70 м

Площа:

22 м²


Квартира розташована у житловому комплексі «Комфорт Таун». Особливість оселі для молодої пари – формат смарт-квартири. На 22 квадратних метрах однокімнатного помешкання розташували зону для сну, кухню та санвузол. «Я не люблю визначення «смарт-квартира», але, здається, це якраз те, що мають на увазі під цим терміном», – каже дизайнер Олександр Дубров.

Як основу дизайну квартири обрали поєднання білого кольору та натурального дерева. «Світлі тони в невеликому просторі – це перевірена тема. Але білий колір може бути занадто холодним, виглядати по-офісному. Аби збалансувати це, я додав в інтер’єр натуральне дерево. Дерев’яна підлога та меблі додали квартирі тепла», – коментує автор проекту.

Із натурального дерева підібрали й більшість меблів у квартирі, включно з обіднім столом. Завдяки рішенням із меблюванням вдалося й оптимально використати обмежений простір. Для зони спальні обрали розкладний диван від IKEA. Від шведського ритейлера підібрали й штори. Як данина батьківщині бренду – плакати зі Швеції та прапор країни в одній із ніш у стіні.

За словами автора проекту, дерев’яне оформлення ніш – це і практичне, і декоративне рішення. «По-перше, це місце для поличок із речами. По-друге, завдяки цьому стіни здаються живішими», – пояснює Дубров. Візуально збільшити квартиру вирішили за допомогою вертикального дзеркала. Ще одна дзеркальна поверхня – на дверях у санвузол при вході.

У кухні залишили тільки найбільш потрібне – духовку, холодильник і шафу для зберігання столових приборів винесли у технічну зону. Пральну машинку ж вирішили інтегрувати в кухонну стінку, аби виграти площу у ванній кімнаті.

Простір у санвузлі використали функціонально, відмовившись від ванної та душової кабіни заради відокремленої шторою зони. «Ми зробили нахил у підлозі, аби могла стікати вода», – пояснює Дубров. Автор проекту додає: через це у ванній легко мити підлогу.