The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Район:

Шевченківський

Адреса:

вулиця Ярославів Вал

Висота стель:

3,70 м

Площа:

46 м²


Квартира розташована в будинку початку ХХ століття на вулиці Ярославів Вал. Розміщена на перетині з вулицею Олеся Гончара будівля має статус пам’ятки архітектури. «Ми хотіли зробити квартиру комфортною, але водночас віддати шану історії будинку», – розповідає власниця та авторка проекту Катерина.

Серед особливостей квартири на Ярвалу – вихід вікон у внутрішній двір та балкон. За оригінальним плануванням квартира була однокімнатною: вітальня та невелика кухня. Утім, простір вирішили перепланувати – на місці кухні відокремити спальну кімнату, а кухню перенести в кімнату, перетворивши її на студію. «Завжди хочеться, аби спальне місце було окремо», – пояснює господарка.

При облаштуванні квартири довелося враховувати головну перевагу і водночас головний виклик об’єкта – рівень стелі 3,70 метра. Наприклад, аби візуально розширити простір, одну зі стін декорували дзеркалами та роботами української художниці, а високі штори довелося виготовляти на замовлення. «Ніколи не думала, що штори можуть стільки коштувати», – сміється господарка.

Основна особливість вітальні – декоративна піч, інтегрована у нішу в стіні. Оздоблена піч кахлями. «Старовинні австрійські печі зазвичай виготовляли з керамічної плитки. Це так звана кабінетна піч, ми привезли її зі Львова, з будинку зі сторічною історією», – розповідає господарка. Додає, що піч пропонували зробити активною, але врешті від цього відмовилися. У будинку тепло через стіни, завтовшки в метр, каже власниця. Прикрасили їх світло-сірою венеційською штукатуркою.

Елементи декору з історією на кшталт печі, данського столика з барахолки, відреставрованого паркету та мармурових підвіконь у квартирі вирішили поєднати з сучасними. Зокрема, це оригінальна витяжка, виконана у формі авокадо, та освітлення від бренду Brille. Диван підібрали в українському магазині Pufetto, а стільці для кухні та комоди – у JYSK. Кухонну стінку та обідній стіл виконав на замовлення знайомий майстер.

У компактній спальні – ліжко та комод, також виготовив підрядник на замовлення. Для функціонального використання простору під ліжко інтегрували місце для зберігання речей. Бокові панелі зробили дзеркальними. На стінах – сім робіт майстрині з Івано-Франківська.

У розділеному санвузлі знайшли місце для повноцінної ванної, пральної машини та місткої раковини, а меблеві елементи виконали на замовлення. Окремо в квартирі облаштували гардеробну та шафу-купе.