The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Макс Артбович

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Район:

Дніпровський

Житловий комплекс:

«Комфорт Таун»

Поверх:

1

Висота стель:

2,70 м

Площа:

45 м²

ДИЗАЙН:

Олександр Дубров


Квартира розташована у житловому комплексі «Комфорт Таун» у Дніпровському районі Києва. Особливістю проекту є те, що він став першим досвідом роботи з інтер’єром для його автора. «Завдяки цьому досвіду я зрозумів, що в мене є хист до дизайну. Тож після цього вирішив пройти онлайн-навчання в Інституті мистецтва та дизайну Нью-Йорка», – розповідає Олександр Дубров.

Ще одна особливість квартири – перепланування житла провели на стадії будівництва житлового комплексу. «Я придбав квартиру, коли будинок тільки починали зводити, тому була можливість вчасно втрутитися в роботу забудовника й запропонувати своє рішення з плануванням. Стандартні планування всі трохи криві: дуже велика кухня, дуже великі коридори. Я хотів використати простір більш функціонально», – каже Дубров.

Автор проекту перетворив однокімнатну квартиру на оселю з чотирма різними зонами: вітальнею, спальнею, кухнею та їдальнею. За словами дизайнера, ідея полягала в тому, щоб відокремити у компактному помешканні спальню та кухню. Виграли площу, зменшивши коридор і санвузол.

Водночас вітальню відокремили від зони з обіднім столом за допомогою легкої розсувної перегородки. Це зробили для зручності і функціональності, каже Дубров. Своєю чергою, кухню облаштували окремо – компактна біла стінка від IKEA.

Від демократичного шведського виробника підібрали більшість меблів у квартирі. «Блакитний розкладний диван, різнокольорові стільці, ліжко у спальні, освітлення, – перераховує меблі від IKEA автор проекту. – Ми відштовхувалися від досить обмеженого бюджету, тому вирішили зробити ставку на цей бренд».

Поєднали ці речі із меблями ручної роботи. Полички у формі вігвама Дубров змайстрував власноруч. «Я сам спроектував і зробив їх у гаражі в друга за кілька годин. Усього витратив на них не більше ніж 150 гривень», – сміється дизайнер.

Римується рішення з деревом із вертикальними полицями, інтегрованими у ніші в стінах, та обіднім столом. Над ним – репліка люстри від данського дизайнера Поула Геннінгсена. Стіл прикрашає екологічна паперова лампа Trash Me.

Напроти дивана повісили горизонтальне дзеркало. «Є такий термін focal point. Раніше в кожному житлі це був камін, навколо якого збиралася вся родина. Тепер такою точкою є телевізор. Але я вирішив зробити акцент на дзеркало», – каже Дубров. У відображенні – постери на тему мандрів, які господар замовив із Швеції.

Зону для кухні та спальну кімнату в квартирі розділяє прозора перегородка. «Я попросив забудовника зробити два отвори в стінах та облаштував у них напівпрозоре скло в дерев’яних рамках. Таким чином у кухню потрапляє природне світло зі спальні», – пояснює дизайнер. У ніші зберігають прозорий посуд на кшталт келихів і пляшок.

Спальню оформили у світлих тонах, для цього використали білу матову фарбу. Над ліжком – мінімалістичні зображення у рамках. Від повноцінного гардероба вирішили відмовитися, простір для одягу відокремили шторою.

Питання обмеженого простору довелося вирішувати й у ванній. Стояк із трубами закрили за допомогою дерев’яних елементів. Водночас на сантехніці в квартирі вирішили не заощаджувати: підібрали її від німецького виробника Grohe.