The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Андрій Безуглов

ДИЗАЙН:

Неллі Продан

Район:

Шевченківський

Висота стель:

3 м

Площа:

близько 40 м²


Квартира розташована у Шевченківському районі Києва поблизу проспекту Перемоги. Це компактне житло на близько 40 м², яке планували у сучасному стилі для двох людей. «Це хороший варіант для сучасної пари: тут є все для того, щоб провести дозвілля, поспати і приготувати їжу. До того ж це європейський стиль, такі квартири можна зняти у будь-якій точці Європи», – розповідає авторка проекту Неллі Продан.

Основним викликом на об’єкті, за словами дизайнерки, був обмежений простір. «Раніше це називалося просто квартирою, а тепер це смарт-квартира. Ми хотіли зробити максимально зручну квартиру на невеликій площі. До того ж було побажання виділити окремі зони для вітальні, кухні та спальні», – розповідає керівниця Студії дизайну та архітектури Неллі Продан.

Оригінальне планування однокімнатної квартири змінили на зонування з двома окремими призначеннями – для вітальні та спальної кімнати. Окремо виділили кухню. У цій зоні проблема полягала в доступі до природного світла: внаслідок перепланування кухню позбавили вікна. Вирішили цю проблему, вставивши вікно у стінку між вітальнею і кухнею.

Загальний стиль квартири описують як «сучасний». Усі м’які меблі, включно з диваном, стільцями і столами, підібрали в IKEA та JYSK. В IKEA також знайшли низку світильників, які об’єднали в композицію над ліжком у спальні. «У такий спосіб за мінімальні кошти отримали красиве освітлення», – каже Продан.

Декоративні елементи обрали в H&M Home: «H&M нещодавно вийшли на український ринок, і нам було цікаво подивитися, що вони пропонують з декору. Сподобалося, що у них доступні ціни на багато позицій та мінімалістичний декор, який підходить під сучасний інтер’єр». Зокрема, від бренду підібрали подушки, посуд і підсвічники. Корпусні меблі, своєю чергою, на замовлення виготовив український підрядник.

У вітальні одну зі стін вирішили залишити з непокритим бетоном. «З цією стіною нічого не робили, просто почистили і покрили її лаком. На контрасті з іншими мінімалістичними елементами це має свіжий вигляд», – додає Продан.