The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Костянтин Ліберов

ДИЗАЙН:

Dach

Кількість кімнат:

3

Висота стель:

3 м

Площа:

близько 80 м²


Квартира розташована в одному із житлових комплексів Києва. Власниця помешкання – молода жінка. «Як нам здається, дизайн квартири перегукується з особистістю господарки. З одного боку, він простий і мінімалістичний, з іншого – тут є кольорові акценти, які підкреслюють її яскравий характер», – розповідає дизайнерка Ірина Кичата з архітектурної студії Dach, яка працювала над проектом.

Нейтральні кольори як тло та кольорові акценти – у кольоровій гамі вирішили зробити ставку на перевірений варіант. «Ми не визначали це на рівні однієї схеми, але яскраві акцентні елементи вийшли здебільшого яскраво-жовтими і яскраво-блакитними. Приємно, що замовниця довірилася нам і пішла на експерименти», – каже дизайнерка Кичата.

Близько 80 квадратних метрів простору розділили на студію, спальну кімнату та кабінет. Особливістю планування є наявність двох санвузлів: в одному з них облаштували технічну зону з пральною машиною. Окрім того, забудовник передбачив наявність тераси на 20 м².

Терасу і студію розділяє тамбур. У просторій вітальні знайшли місце для розкладного дивана від українського виробника Blest, обіднього столу Interia зі стільцями JYSK та кухонної стінки. Особливість увігненої кухні – висувний блок, який за потреби може слугувати як острів. Своєю чергою, люстру замовили в одеського виробника Ruda Studio. Блакитний лінійний акцент на стелі розставили за допомогою яскравої фарби. До нього господарка підібрала відповідний текстиль – штори та подушки на дивані.

«Наразі власниця живе тут сама, але ми проектували житло так, щоб у майбутньому тут можна було поселити родину», – каже дизайнерка Кичата. Наприклад, кабінет, у якому розташували й зону для заняття спортом, у майбутньому може перетворитися на дитячу кімнату. Студія передбачила можливу зміну призначення зони, продумавши комунікації та меблювання.

Окрім того, продумали потенційну зміну на рівні візуального оформлення простору: чорно-білий графічний малюнок виконали з фотошпалер із Shutterstock, по яких можна малювати. Поверхню над столом і в зоні для обладнання для кросфіту пофарбували для того, щоб на ній можна було писати крейдою.

«Більшість меблів у квартирі виконана підрядниками на замовлення за нашими кресленнями та візуалізаціями», – кажуть у Dach. Зокрема, це підвіконня з нішами для зберігання речей у спальні. У цій кімнаті вирішили обмежитися більш стриманими тонами, які підходять для зони для відпочинку. Також у спальні облаштували гардероб.

У ванних кімнатах також зробили ставку на яскраво-жовтий колір. Плитку підібрали від польського виробника. Доповнили кольорову гаму настільним годинником від IKEA.