The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

Шевченківський

дизайнер:

Еміль Дервіш

Висота стель:

2,70 м

Площа:

46 м²


Квартира розташована на вулиці Золотоустівській у Шевченківському районі Києва. Господарі житла – молода пара, Вітя та Уля, вони живуть тут трохи більше року. Власники кажуть: хотіли знайти квартиру в центральних районах. «Ми жили на зйомній квартирі на Подолі. Звідти було важко з’їжджати, адже Поділ – це Поділ. Але, коли побачили цю квартиру, одразу вирішили, що нам підходить», – кажуть господарі.

«Хотілося, щоб спальня була окремо, тому що досі ми жили на зйомній квартирі з розкладним диваном – я його ненавиділа. Тож не мало значення, маленька чи велика – спальна кімната була потрібна», – розповідає Уля. Утім, більшість часу в квартирі господарі проводять у вітальні. «У нас часто бувають друзі – навіть, напевно, занадто часто», – сміється Вітя.

Загальний тон для приміщення разом із дизайнером Емілем Дервішем обрали світлим. «Квартира маленька, тож хотілося її візуально збільшити, зробити її легшою», – кажуть власники. У цю концепцію вписали виконану на замовлення кухонну стінку, в яку за порадою Дервіша інтегрували алюмінієві панелі від IKEA. Підкреслили світлі тони білою плиткою від українського виробника.

Від IKEA у квартирі й спальне ліжко, а також диван і підставка під вініловий програвач у студії. Серед платівок – нові альбоми MGMT i Вінса Стейплза. «Він дуже крутий, ми потрапили на його виступ цього року на Sziget», – каже Уля. Вініл Big Fish Theory – подарунок під подушку на день Святого Миколая.

Дубовий обідній стіл із Нідерландів господарі придбали на OLX. Там же знайшли й стільці, які заздалегідь реставрували. Біля дивана – велика увігнута лампа. «Я ще в школі випрошувала у батьків таку лампу, а потім дізналася, скільки коштує оригінал Flos», – сміється власниця. Від Flos у квартирі маленький світильник, який знайшли на блошиному ринку.

Ще одна особливість квартири – гамак, який підвісили посеред студії. «Уля давно хотіла мати гамак. А на Sziget знайомий взяв гамак із собою, і ми провели у ньому увесь фестиваль», – каже Вітя. Окрім того, у вітальні планують встановити проектор для кіновечорів.

На підлозі – перський килим, який власниці подарувала мама. «Ми хотіли натуральну підлогу, але не ламінат. Це якась хімія: ходиш ніби по роздрукованій на принтері картинці дерева», – розповідають господарі. Для облаштування підлоги вибрали лінолеум із каучуку. Кажуть – це натуральне і тепле рішення для підлоги. До того ж це було дешевше, ніж покласти паркет.

Лінолеум розклали і у ванній кімнаті – спеціальний водостійкий. У такий спосіб замінили звичне рішення з плиткою. Плитку підібрали таку саму, як і на кухні. «Плиточник дуже не любив нас за неї – довго ставиться, дрібна», – сміються власники житла. Обирати між ванною і душем не стали – вирішили поставити і те, і інше. Бойлер розмістили в прихованому блоці у стіні. Окрім того, встановили м’яке освітлення для нічного режиму.