The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Фото: Андрій Авдєєнко

РАЙОН:

Печерський

Дизайн:

Sunday12 Interior Lab

Висота стель:

3 м

Площа:

54 м²


Квартира розташована у новому житловому комплексі на Печерську. Це об’єкт київської студії дизайну інтер’єрів Sunday12 Interior Lab. Співзасновниця студії Олена Братанчук каже: виконувала дизайн у сучасному стилі, поєднавши елементи американського та англійського підходів. «У нас була мета створити, так би мовити, затишні джунглі», – розповідає авторка проекту.

Основний кольоровий акцент у квартирі забезпечили англійські шпалери Cole & Son із текстурою пальм. «Насправді це було сміливе рішення – підібрати до таких шпалер інші кольори було непросто. Але воно того варте», – каже Братанчук. Прикрашають пальми частину стіни у студії, а також у спальній кімнаті.

На студію з окремою спальнею простір перетворили внаслідок перепланування. Розділили окремі зони за допомогою перегородки з металу і скла. У такий спосіб приміщення стало краще природно освітлюватися з вікон.

Окрім того, у квартирі облаштували 45 різних джерел освітлення. У Sunday12 Interior Lab світло є одним із ключових елементів інтер’єру. Та виконує воно не лише декоративну функцію. Наприклад, дизайнери продумали нічний режим м’якого LED-освітлення, який підсвічує дорогу від спальні до вбиральні. «У такий спосіб ви можете пройти до вбиральні, не заважаючи сну вашої половинки», – розповідає Братанчук.

У Sunday12 Interior Lab кажуть – працюють з текстилем найвищого рівня якості. Німецькі та бельгійські тканини для оббивки м’яких меблів, штор і ліжка команда індивідуально підбирала з огляду на кольорову гаму квартири. Своєю чергою, всі меблі готували на замовлення за заздалегідь складеними ескізами. Зокрема, диван і крісло у студії та ліжко у спальній кімнаті.

Власною розробкою є і проект кухні. Студія продумала і кухонну стінку, і місткий острів із місцем для зберігання продуктів та баром. Ще одна особливість острова – інтегрована розетка. «У такий спосіб тут можна попрацювати з ноутбуком», – каже авторка проекту.

Прикрасили інтер’єр репродукціями австрійського художника Еґона Шіле, а також мапою Нью-Йорка. На підлозі у студії – вовняний килим з Індії. Під килимом – паркетна дошка з ясена. Вимикачі підібрали від німецького виробника Berker.

Ванну кімнату в квартирі вирішили виділити окремим стилем. «За ванною найбільше видно те, як застаріває інтер’єр. Тому, як на мене, цей простір краще залишати поза часом», – пояснює Братанчук. Серед іншого класичний стиль забезпечили англійські шпалери House of Hackney, люстри у формі прозорих куль, рукомийник у стилі «Оксфорд» і плитка «Метро».

«У нашому розумінні ванна повинна бути не лише функціональним простором, а й певною зоною для відпочинку та догляду за собою», – кажуть у Sunday12 Interior Lab. Відповідно, пральну машину свідомо вирішили винести в окрему технічну зону поза ванною. Cантехніка – від італійських виробників Simas i Paffoni, а також швейцарського бренду Franke.

Окремий простір у квартирі знайшли для гардероба. «Як для компактної квартири, це досить великий гардероб», – кажуть у студії.