The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Фото: Андрій Безуглов

РАйон:

Печерський

Дизайн:

U Concept

Висота стель:

3 м

Площа:

52 м²


Квартира розташована у будинку сталінського періоду в Печерському районі. Її господарі – молода пара з дитиною. На прохання власників дизайнери студії U Concept Олександр Карпинський та Ольга Соборова вирішили зробити ставку на функціональність, створивши містку та світлу оселю.

«Ми хотіли зберегти історію будівлі, підкресливши високий рівень стелі і відкритий незасклений балкон, але водночас додати до помешкання сучасного мінімалізму», – розповідає дизайнер Карпинський.

Основним викликом на об’єкті стало перепланування. За оригінальним плануванням квартира була двокімнатною – з окремими вітальнею, спальнею і кухнею. Більш раціонально використати простір вдалося завдяки відмові від окремої кухні та виокремленні студії. У такий спосіб окремих кімнат стало три: вітальню розділили на дитячу кімнату та гардероб, замість кухні облаштували спальну кімнату, а простір між ними виділили для студії.

План перепланування квартири
Процес перепланування квартири

«Це було головне побажання господарів – мати окремі зони для вітальні, дитячої та спальні», – розповідають у U Concept. Окрім того, власники хотіли жити у світлій квартирі, тому при підборі кольорів зробили акцент на відтінках білого, а освітлення зробили точковим.

Завдяки відмові від перегородок студія виявилася продовгуватою. Ліворуч від входу облаштували кухонну стінку. Як і інші меблі у квартирі, її замовляли в українського виробника. Колір стінки відповідає світлому кольору простору, в один тон підібрали й усі внутрішні двері. Напроти кухні – диван від вітчизняного виробника Iteria і картина U Concept. Біля вікна розташували зону для обіду зі столом і стільцями.

У дитячій кімнаті поставили дворівневе ліжко. «На мій погляд, це зручно. Наприклад, на другому рівні можуть ночувати друзі, які приходитимуть до дитини на ночівлю», – каже дизайнер Карпинський.

Поряд – умонтована шафа і ніша для іграшок та інших речей. Для кольорового акценту підібрали спокійний відтінок зеленого.

Ще один відтінок зеленого – у спальні. «Це глибокий колір, він спонукає до відпочинку», – кажуть у U Concept. Ліжко від українського виробника облаштували на подіумі.

У схожій стилістиці витримали й ванну – білі стіни та плитка сусідять з акцентами двох відтінків зеленого кольору. Плитку свідомо вирішили не доводити до рівня стелі. У компактний простір інтегрували ванну, а також приховану нішу для бойлера та зону для прання.