The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Фото: Анастасія Білецька

Район:

Подільський

Дизайн:

Lighthead Design Studio

Висота стель:

3,3 м

Площа:

57 м²


Квартира розташована в будинку 30-х років у Подільському районі. Власники оселі – молода пара – акторка та журналіст. За дизайн проекту відповідала київська студія Lighthead Design Studio.

«Ми дуже любимо працювати в будинках з історією», – каже авторка проекту, співзасновниця Lighthead Design Studio Анастасія Білецька. За її словами, такі об’єкти завжди можуть приємно здивувати. У цьому випадку приємною несподіванкою виявилися дерев’яні балки перекриття – їх знайшли при демонтажі підвісної стелі. Балки відшліфували та обробили лаком. Урешті саме вони виявилися основним акцентом у квартирі, каже Білецька. Завдяки цьому та демонтажу паркету вдалося виграти близько 30 см для рівня стелі.

«Власники квартири люблять скандинавський стиль і часто подорожують», – додає авторка проекту. Наприклад, коли господарі проговорювали майбутній дизайн зі студією, мали свіжі враження від поїздки до Бельгії. Відповідно до цього запропонували кольорові акценти розставити на підлогу чи стелю, а стіни залишити світло-сірими. Загалом ідея полягала в тому, щоб створити максимально світлий інтер’єр, каже дизайнерка Білецька.

Розпочали роботу Lighthead Design Studio квартирою, яка за оригінальним плануванням була двокімнатною. Окремі зони з вітальнею та спальнею дизайнери зберегли. Але для оптимізації простору поміняли місцями кухню та спальню. «Це складно назвати студією. Кухня ніби й окремо, але водночас поєднана з вітальнею», – каже Білецька.

Центром вітальні стала зона із каміном – її облаштували замість грубки як опалювальної системи в будівлі. Декорували камін цегляною кладкою. «Власники дуже задоволені цим рішенням, особливо у зимові вечори», – кажуть у студії.

Зону для відпочинку у вітальні меблювали за допомогою дивана Pufetto та крісла Homster. Решта меблів у помешканні, включно з кухнею і стільцями, – IKEA. Від шведського виробника підібрали також освітлення – за винятком оригінальної люстри з лампочок. Над диваном у вітальні – картини авторства господаря.

Своєю чергою, у спальні одну зі стін вирішили зробити темнішою. У такий спосіб спробували збільшити компактний простір. Ліжко підібрали у виробника JYSK.

Окрім того, у квартирі об’єднали ванну і вбиральню. Відштовхувалися від технічних можливостей – необхідно було знайти місце для ванни. Плитку на підлозі та стінах підібрали в іспанського виробника.

Оскільки квартира розташована на останньому поверсі з чотирьох, дизайнери передбачили можливість розширення простору. «У перспективі можна задіяти дах, перетворивши квартиру на дворівневу», – каже авторка проекту.