The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Фото: Sunday12 Interior Lab

Район:

Печерський

Кількість кімнат:

2

Висота стель:

3 м

Площа:

48 м²


Квартира розташована у житловому комплексі в Печерському районі. За об’єкт відповідала київська студія дизайну інтер’єрів Sunday12 Interior Lab. Це замовлення студія виконала під орендний бізнес – зараз квартиру можна зняти у сервісі Airbnb.

За оригінальним плануванням це однокімнатна квартира. Із метою більш раціонально використати простір дизайнерка Олена Братанчук вирішила виділити студію, окрему спальну кімнату та гардероб. Капітальну стіну між студією і спальнею, втім, не встановлювали – розділили кімнати скляною перегородкою з металевими елементами. «До того ж таким чином ми підкреслили одну з переваг приміщення – великі панорамні вікна. Завдяки цьому простір суттєво збільшився візуально», – додають у студії.

Загальний стиль квартири дизайнерка Братанчук називає лофтом. Але робить уточнення – у 2018 році навіть лофтовий інтер’єр вимагає індивідуального підходу. У цьому випадку використання бетону та високий рівень стелі підкреслили низкою дизайнерських рішень. «Ми розраховуємо, що цей інтер’єр зможе бути актуальним ще принаймні сім років. Забезпечити актуальність можна лише за допомогою натуральних матеріалів», – додають у студії.

Більшість меблів у квартирі виготовили на замовлення – за винятком шкіряного крісла та столу в студії. Принципова позиція дизайнерів – комплексна робота з текстилем. «Меблі ми перевдягаємо у свою оббивку – для покращеної зносостійкості та забезпечення комплексного візуального рішення», – каже дизайнерка Братанчук. Зокрема, блакитний диван у студії, за словами виконавців робіт, завдяки цьому став дуже практичним.

Прикрасили студію репродукцією «Банки з супом Кемпбелл» Енді Воргола, а також роботами партнера Воргола Жана-Мішеля Баскії. «Урешті-решт, сучасний лофт з’явився після того, як художники почали організовувати творчі майстерні та квартири на колишніх індустріальних об’єктах», – кажуть у Sunday12 Interior Lab. Етажерка у студії – складна металева конструкція з тонких листів металу. На полиці стоїть номер журналу Esquire.

Візуальне рішення у спальні – відтінити бетон за допомогою кришталю. По обидва боки над ліжком розмістили дві кришталеві люстри. «Це гра абсолютно різних фактур, які, проте, підкреслюють одна одну», – пояснює Братанчук. Зіграти на контрасті до лофту вирішили і з вінтажними дерев’яними розетками Fontini. Поблизу вікна у спальні – широке дерев’яне підвіконня.

Двері у санвузол вирішили зробити прихованими і максимально вертикальними. У квартирі є ракурси, із яких ці двері можна й не помітити, кажуть у студії. У ванній кімнаті зробили ставку на інтегровану ванну, а не душову кабіну. До того ж в обмежену площу змогли інтегрувати блок для прання.