The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло у Львові і не тільки.

Дизайн:

Проектна майстерня Бєляєвих

Місто:

Львівська область, село Майдан

Кількість кімнат:

3

ПОВЕРХ:

1

Площа:

59 м² + 34 м² тераса


Будинок виконала українська компанія COSMOS Prefab (з англійської – prefabricated – заздалегідь виготовлений). Це означає, що він на 80% був зроблений на заводі. Будинок складається з чотирьох модулів, які розділені вздовж і впоперек. Саме їх уже готовими привезли на ділянку. Після того завершили всі інші монтажні роботи. Загальна вага будинку 30 тонн. Його можна встановити на геошурупи чи стичковий фундамент, залежно від ґрунтів.

Основним простором будинку є кухня-студія з великими панорамними вікнами з двох боків. Таке рішення використали для того, щоб в теплу пору року будинок можна було перетворити у велику наскрізну терасу, яка об’єднає простір ззовні та всередині. Зважаючи на те, що автори проекту відмовились і від парканів, місце для проекту обирали дуже ретельно, аби «вписати» будівлю у навколишній простір. Використали двокамерні вікна.

Біля входу в шафі розташований розумний центр управління будинком: клімат-контроль, система безпеки, керування електрикою та джерелами живлення.

Для обігріву використовують теплу електричну підлогу, яка здатна забезпечити комфортну температуру навіть при -20. Однак у студії також є камін польської фірми Koza.

Кухня-студія – найбільша зона будинку, адже автори проекту задумали її як таку, що допомагатиме людям більше спілкуватися одне з одним. Простір оформили у світлих тонах з елементами натурального дерева. Використовували меблі таких виробників, як Dobro Design Studio та M&K Mebel, Abra Meble, а також фурнітуру марки Blum. Килим (традиційний вовняний гуцульський ліжник) придбали в інтернеті у карпатської майстрині.

Наступна зона – головна спальня. У ній одне велике вікно та повноцінне двоспальне ліжко. Поруч із нею ванна кімната, в якій встановили душову марки Kludi.

Третя кімната розташована на другому напівповерсі. Її можна використовувати як гостьову спальню, дитячу або просто місце для спостереження за зорями.

У будинку підлога марки Marmorinofloor. Дверні ручки – Tupai, світло – Nowodworski. Будинок покритий фінською фальцованою бляхою Ruukki.

Окрім основних кімнат, є ще технічне приміщення з окремим входом, розташоване за стіною від спальні. Також важливою деталлю є те, що всі бічні вікна можна зачинити за допомогою розсувних модульних панелей.

Власники ретельно підійшли до створення завдання архітекторам. Під час планування застосовували систему дизайн-мислення.