The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

район:

Печерський

ЖК:

«Новопечерські Липки»

Поверх:

27-й

Кількість кімнат:

2

Площа:

67 м²

Висота стель:

2,95 м


Квартира розташована у житловому комплексі «Новопечерські Липки» на Печерську. За інтер’єр відповідала дизайнерка Оксана Долгоп’ятова. «Зазвичай я працюю із більшими проектами, але у цьому випадку погодилася допомогти власникам, із якими співпрацюю вже тривалий час. До того ж мені було цікаво втілити тут кілька ідей», – каже авторка проекту.

Роботу на об’єкті розпочали на досить ранньому етапі будівництва будинку, ще за відсутності перегородок між кімнатами. «Це було навіть на краще, адже нам не довелося відштовхуватися від визначних кимось меж», – розповідає дизайнерка. Хоча за оригінальним плануванням квартира повинна була бути двокімнатною з окремою кухнею, вона стала студією із окремими спальною кімнатою, а також вбиральнею, гардеробом і технічною зоною.

«Це маленька, але водночас достатньо об’ємна та світла квартира», – додає Долгоп’ятова. Рівномірно освітлюють оселю на 27-му поверсі високі вікна. З огляду на це, на проекті вирішили відмовитися від штор. Замість них використали прозорий, але матовий тюль.

Понад те, вікна визначили й меблювання у студії. За словами дизайнерки, м’які меблі в найбільшій кімнаті розташували так, щоб із них відкривався краєвид на місто. Світлий диван у центрі кімнати – український виробник Interia. Напроти знайшли місце для телевізора та полотен сучасної української художниці Марти Ващук.

Світлу основу інтер’єру, включно з бетонними стінами, урізноманітнили кольоровими акцентами. «Відтінки золота і латуні зазвичай використовують на більш масштабних об’єктах, де є простір. Через це вони останнім часом почали асоціюватися з певною надмірністю. Але на цьому проекті мені хотілося довести, що золото може бути і в демократичному інтер’єрі», – розповідає Долгоп’ятова. Зокрема, золотим кольором позначили елементи освітлення.

Поєднали золоті акценти із відтінками зеленого – кольору, який на момент виконання проекту був трендовим. Зокрема, у кількох тонах зеленого український виробник виготовив кухонну стінку. Підкреслили його рослини в інтер’єрі, а також кілька ваз. Помітний зелений колір і в текстилі – його частково виготовляли власноруч, частково підбирали у Svetoria.

Стіл на кухні знайшли у Sophie Decor. Чотири парні стільці – бренду Flamant. Авторка проекту каже – дорогі меблі зазвичай поєднує із досить демократичними: «Головне, щоб товар був якісний і вписувався у загальну концепцію, а де його зробили – у Житомирі чи Мілані, – не важливо».

У спальній кімнаті – ліжко від Interia. Виділяє його текстиль із жовтим акцентом і геометричними мотивами, а також симетричні лампи для читання по обидва боки від ліжка. Комод і полиці, як і облаштування гардероба та технічної зони – також українські виробники. Над ліжком – картина художника Олексія Малика.

У ванній основну стіну оформили плиткою Rex із міксу мармуру та керамограніту. «Я зазвичай проти імітації дерева, але це був дуже вдалий варіант», – розповідає Долгоп’ятова. Зелений умивальник у цікавому форм-факторі поєднали з круглим металевим дзеркалом. Акцент на цьому об’єкті декору – пляма, ніби від акварельної фарби.