The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

РАЙОН:

Дарницький

Кількість кімнат:

2

Площа:

43 м²

Висота стель:

2,70-2,85 м


Квартира розташована у житловому комплексі на вулиці Драгоманова, поблизу станції метро «Позняки». Розробляли проект Крістіна Анікіна і Марина Бовкун зі студії bureau8, а відповідало за його реалізацію будівельне бюро Rente. Зокрема, раніше бюро працювало з інтер’єром мережі кав’ярень One Love Coffee.

За оригінальним плануванням це однокімнатна квартира з кухнею. Утім, для виокремлення студії планування змінили. Таким чином у приміщенні з’явилася студія із зонами для вітальні і кухні, а також окрема спальна кімната. Окрім того, внаслідок перепланування виділили гардеробну з технічною зоною.

Зону вітальні виділяє несуча стіна, на ній облаштували телевізор. Напроти – блакитний диван від українського виробника Blest. Колір цього елементу декору підібрали до геометричного малюнка кольору морської хвилі на стіні. Поряд розташували пуф.

З іншого боку несучої стіни, у проході між вхідною частиною та кухнею, облаштували високе дзеркало. У такий спосіб коридор візуально збільшили. Водночас дзеркало не проглядається із дивана у вітальні.

Зона для їдальні – стіл на чотири особи і кухонна стінка. Стіл освітлює бетонна лампа. За кухонну стінку відповідав вітчизняний спеціаліст; на прохання господарів він відмовився від ручок на дверцях, тож усі відділи відкривають рухом усередину. Холодильник і мікрохвильову піч вбудували у кухню. Дерев’яні елементи на кухні поєднали з нейтральним сірим відтінком.

Простір для спальні відокремили від решти квартири стінкою з алюмінію та скла. Як і диван, двоспальне ліжко від вітчизняної фірми Blest. За ліжком у стіну інтегрували функціональні полички. Високі вікна – джерело освітлення в кімнаті.

Сірий тон – основа інтер’єру. Як і відкрита проводка на столі, це рішення натякає на стильові особливості лофту. Та у Rente кажуть, що це не так стилістичне, як практичне рішення. Власне, з цією ж метою стіни у квартирі обробили тонким шаром флізеліну.

Ванну кімнату в помешканні заховали за прихованими дверима – у тон стіні. Утім, ізсередини вони не сірі, а блакитні. Облицювали кімнату шестикутною плиткою Kerama Marazzi. Повноцінна ванна завдяки універсальній скляній панелі може функціонувати і як душ.