The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло у Львові і не тільки.

Дизайн:

Власники

Місто:

Львів (село Солонка)

Кількість кімнат:

3

ПОВЕРХ:

4

Площа:

75 м²

Висота стель:

3 м


«Раніше я жив у самому центрі міста, біля оперного театру і щодня снідав у кав’ярнях», – розповідає Леонід. «З цього й почався мій Instagram – історія прогулянок хлопця середмістям Львова. Але згодом я вирішив придбати квартиру за містом, яку зможу обставити так, як хочу, і в якій у майбутньому вистачить місця для родини».

Квартира розташована у новобудові в селі Солонці, що неподалік Львова. Вона дворівнева: на першому поверсі розташовані кухня-студія та невелика гардеробна, а на другому – ванна, спальня та кабінет, який власник у майбутньому планує переобладнати в дитячу кімнату. Головні кольори інтер’єру – насичений темно-зелений та марсаловий бордовий. На противагу цьому, підлога в квартирі бежева, а всі полиці сірого кольору. Решта деталей – білі, аби підкреслити насиченість і глибину основних кольорів.

Усі меблі в кімнатах – з однаковими фасадами та стільницями зі штучного мармуру – виконані на замовлення. Для бібліотеки Леонід хотів зробити «невагомі полиці» Wooden Space, щоб здавалося, ніби книги висять у повітрі, цілою смугою від землі й до верху.

Дивани у кабінеті та вітальні ідентичні, але різних кольорів. Майже всі люстри та лампи в квартирі – подарунок від PikArt Group, а торшери – від Levantin. У квартирі багато бабусиних дрібничок: вона нещодавно померла і Леонід вирішив зберегти пам’ять про неї, прикрасивши інтер’єр цими деталями.

Автор картини з квітами – Михайло Яремків. Леонід любить, коли картини не висять на  стінах, а просто стоять на підлозі чи меблях. Але місця, щоб їх ставити, вже бракує. Овальну картину зі східними мотивами Леоніду подарувала тітка.

Білі двері, «як з американського серіалу», виконані на замовлення. Всі меблі дещо вищі від стандартних через високий зріст власника. Килими – сезонне рішення, на літо їх прибиратимуть. Ламінат у квартирі викладений по діагоналі. Було важливо, щоб він мав теплий, бежево-золотий відтінок.

У спальні велике англійське ліжко. Всередині воно має додаткові шухляди. Біля ліжка – відреставровані старі бабусині тумби. Плед вручну з натуральної шерсті сплела інша бабуся Леоніда. Картини над ліжком – ручна робота, каліграфія від бренду «Оbiimy», котра символізує те, що найважливіше для власника – любов, сім’ю і щастя. Кілька декоративних подушок власноруч пошила подруга Леоніда, решту придбали в JYSK. Звідти ж торшери на тумбах. На полиці у спальні картина, яку малювала подруга, ще одну – подарувала тітка, картинки з барахолки, деревця від Haluzka Glass і пташка від підписниці.

Картина, що стоїть на підлозі у спальні, має історію: дідусь Леоніда колись був таксистом, цю копію «Невідомої» Івана Крамського забули у нього в таксі. Вона довгий час висіла вдома у бабусі й дідуся. Картина зовсім не схожа на оригінал, але Леонід виріс поруч із нею, а тому вирішив забрати у свій новий дім як пам’ять.

Зі спальні є вихід на невеликий засклений балкон. Плитку для нього шукали довго, бо вона мала бути не надто різнобарвна. Влітку на балконі поставлять столик для сніданків.

У ванній кімнаті використали ту саму плитку, що й на балконі. Ванну знайшли у Roca. Крани та змішувачі німецької фірми Hansgrohe. Дзеркало з підсвіткою – робота майстрів компанії WoodenSpace.

Освітлення в коридорі студійне. Це потрібна деталь для якісних зйомок. Оригінальним рішенням стала полиця-бібліотека в коридорі, виконана на замовлення.

Це місце для зберігання речей виконує також функцію поручнів. Над нею працювало дизайн-бюро Wooden Space. Сходи і підвіконня з гранітної крихти. Згодом з цього ж матеріалу зроблять стільницю для вінтажного бабусиного столика, котрий стоїть у коридорі. Дерев’яні плінтуси також виготовлені на замовлення.

На першому поверсі простір переходить із зони вітальні до кухні. Тут є бордовий диван, як у кабінеті, столик і великий стіл Drommel. Біля дивана – бабусин відреставрований комод. На ньому багато дрібничок: статуетки Ольги Пильник, ще одна картина Михайла Яремківа, багато родинних фото у різних рамках та ваза з антикварного магазину. Нетипова річ – кругла ікона, зроблена на замовлення. Це робота Олі Кравченко, виконана в зеленому та сірому кольорах, яка зображає сім’ю. Леоніду було дуже важливо мати вдома ікону, але не зовсім традиційну.

Килим з натуральної шерсті куплений у секонд-хенді. Шерстяний плед – подарунок бренду Woolkrafts, на ньому зображена топографічна карта Карпат. Пуф від little space.co.

Різні крісла біля обіднього столу та килим від IKEA. Антикварна цукерничка на столі – подарунок підписниці Леоніда. Торт з пекарні-кондитерської «Білка» сестри власника.

Картина біля вхідних дверей – подарунок художниці Міри Бачкур. Голова Будди і голова Давида в кабінеті – Vasehead. Антикварну раму для дзеркала купили в магазині «Бархат» в Одесі.

Кухонні меблі вищі від стандартних і на ніжках, щоб зручно було прибирати. Леонід захоплюється предметною зйомкою, тому має багато посуду: професійний білий, такий, як у ресторанах, і вінтажний бабусин сервіз, яким особливо пишається.

Біля вікна розташувався подарунок від куми Леоніда – репродукція Клімта. Вазони від львівського магазину «БонБутон» у самополивних горщиках. Фіранки на вікнах, «як у кав’ярні» – імітація льону.