The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Фото: Анна Бобирєва, Андрій Авдєєнко

 Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – лонгріди без новин.

Дизайн:

Dreamdesign

Архітекторка:

Олена Добровольська за участю Тетяни Гришкової

Площа:

210 м²

Висота стель:

3,15 м


Квартира розташована у центрі Києва. Її господарі – родина з трьох осіб. За інтер’єр відповідала студія Олени Добровольської Dreamdesign. «Якими були побажання власників на проекті? Головним завданням було зробити красиву квартиру», – кажуть у студії.

За словами Добровольської, насамперед при розробці проекту архітекторка відштовхувалася від навколишнього міського контексту. «Цей будинок розташовано в історичному кварталі Києва, тому автори і господарі зійшлися на тому, щоб перенести історичний дух міста в інтер’єр», – розповідають у Dreamdesign.

Окрім того, за словами архітекторки, інтер’єр повинен був стати вдалим тлом для витворів сучасного мистецтва та предметів дизайну. Зокрема, у просторі знайшли місце для робіт Олександра Ройтбурда, Олександра Гнилицького та Руслана Вашкевича.

Простору вітальню виділяє низка дизайнерських рішень. Перш за все в очі впадає велика мідна ширма, яка відділяє вітальню від холу. Ширма має багато різних площин: при потраплянні на них світло заломлюється і наповнює кімнату тінями і бліками. «Ми вирішили запропонувати цю ідею, аби відмовитися від коридору і додати таким чином приміщенню повітря», – пояснюють у Dreamdesign.

Зона для відпочинку у вітальні – великий диван бренду Bonaldo, крісло Nuvola 09 від Gervasoni, стелаж для книг та артбуків, низький журнальний столик і телевізор. Над цією зоною – люстра зі скляними елементами відтінку кобальт.

Декоративним елементом на стелі є ліпнина з білками, що граються у листі. «Це алюзія на класичну ліпнину у старовинних інтер’єрах. Але в цьому випадку ми підійшли до її створення з гумором», – кажуть дизайнери.

Урівноважують загальний тон приміщення тьмяно-сині стіни та елементи текстилю. Цей відтінок у квартирі називають «скандинавським».

У зоні кухні та вітальні з ним поєднується стіна, пофарбована у глибокий сірий колір. На стіні – картина Ройтбурда. Масивний обідній стіл – із натурального дерева.

Основний акцент у спальні – поєднання синього і теракотового кольорів. Із ними узгоджуються дерев’яні поверхні та мідна перегородка. Подушки, портьєри і банкетку обрали від бренду Lamadrid. Гардини – виробник Zimmer + Rohde. Відокремлена шторою зона біля вікна – куточок для читання.

Підліткову спальню витримали у сіро-бежевій кольоровій гамі. Вона виділяється на тлі фактурної чорної стінки. Своєю чергою, акценти розставили шотландською клітинкою на шторах та абстрактним яскравим килимом.

У кімнаті, що слугує кабінетом, розмістили робоче місце, диван і бібліотеку. Загальний тон кабінету зробили сірим. Підкреслили кімнату текстильними рішеннями.

Ванні кімнати витримали у нейтральних світлих тонах. Камінь і натуральне дерево урівноважили графітовим відтінком сірого на настінній плитці.