The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло у Львові і не тільки.

Дизайн:

Власники

Місто:

Львів

Кількість кімнат:

2

ПОВЕРХ:

1

Площа:

50 м²

Висота стель:

3,5 м


Квартира належить молодій парі – Софії та Олексі. Вона дісталась у спадок хлопцю. Це старий австрійський будинок, тому підвіконня дуже масивні, а в спальні є піч. У квартирі було дуже багато старих речей, які власники поступово виносили та вивозили. Деякі з них залишили як елементи декору. Наприклад, мідну ступку, старі сита, віночки із сухоцвіту, неробочий сифон та стару праску.

Перший етап ремонту почався восени 2016-го. Більшість нестандартних рішень придумав Олекса, адже він архітектор. Решта – готові пропозиції від IKEA та JYSK.

Функціональну стіну з вішалками та поличками, що на кухні, зробили власноруч. Для цього купили у магазині держаки для садових інструментів і порізали та закріпили. Вони залишаються мобільними – кожну палицю можна зняти і перевісити в інше місце, й таким чином цілком змінити функції стіни. Аналогічно зробили вішалки у коридорі, попередньо зашивши стіну фанерою. Тут палиці пофарбували в чорний і зробили прорізи, аби на них було зручно вішати одяг.

Кухонні меблі залишили старі, але з часом планують замінити.

Штукатурку з протилежної стіни на кухні оббив тато Олекси. Пізніше довелося пояснювати батькам, що заново стіну ніхто не буде штукатурити й до того ж її перефарбують у білий колір. Але згодом вони визнали, що ідеї Софії та Олекси були вдалими.

Ванну кімнату переплановували найприскіпливіше. Приміщення продовгастої форми й маленьке, тому замість старої ванни встановили душову кабіну. Бетонну підставку під раковину у ванній виливали Олекса з другом. Світильники також розробляли разом: власник продумав дизайн, а його друг втілив ідею.

У коридорі, як і у ванній – плитка польського виробника. Дубовий паркет у кімнатах стелив ще дідусь Олекси, але він чудово зберігся. На кухні підлога була в поганому стані, тому вирішили придбати новий ламінат.

Старі міжкімнатні двері чекають на реставрацію. Вже відновили одну з двох рам (між вітальнею та спальнею). Навесні двері знімуть і відвезуть до майстерні, аби повністю відновити. Хоча друзі переконують власників залишити їх такими, як вони є.

У спальні залишили стару пічку (п’єц). У ній можна палити дровами. Також у кімнаті є решітка над ліжком, котру зробив друг власників. Світильники переробили зі старих радянських: їх пофарбували та докупили довгі шнури, щоб красиво їх підвісити.

У вітальні зберегли радянський сервант, з якого зняли верхню частину. На ньому стара, але робоча радіола – вона може програвати вінілові платівки.

Софія любить рослини, тому у вітальні є великий кактус та монстера. Вони дуже швидко ростуть, але дівчина хоче, аби в квартирі було ще більше зелені.

Від бабусі також залишилася чимала бібліотека. Усі книги згодом вмістять у стелаж, котрий створять за ескізом власника

Власники затяті велосипедисти, але ні балкона, ні комірчини у квартирі нема, тому транспорт наразі зберігають у вітальні. Згодом велосипеди планують підвісити на спеціальних кріпленнях на стіні.