The Village Україна розповідає про цікаві квартири та місця у Львові.

Дизайн:

власниця (дизайн кухні робили спільно з Moot Design Studio)

Кількість кімнат:

3 + горище

Площа:

124 м²

Поверх:

5 i 6 + горище


Квартира розташована на Сихові. Вона дісталась власникам у спадок. Вісім років тому батьки Христини почали ремонт, готуючи квартиру для себе. Встигли зробити стелю у вітальні та половину кухні (друга залишилася бетонною). Також тато Христини власноруч зробив сходинки між поверхами та дерев’яне оформлення горища. За сім років, доки квартира пустувала, вони зіпсувалися, але для власників важливо було зберегти та відновити їх у пам’ять про тата. Металеві поручні замовляли вже під час нового етапу ремонтних робіт.

Ремонт тривав два роки. Його почали саме перед Революцією гідності, а тому роботи призупинили майже на шість місяців. Власникам подобається скандинавський дизайн, тому хотіли зробити все просто, але з яскравими акцентами.

Христині було важливо втілити у квартирі власні ідеї, тому дизайнерів покликали лише для оформлення кухні. Запросили Moot Design Studio і спільно з ними працювали над кімнатою. Кухня складається із двох зон: їдальні, з великим столом для гостей, та робочої зони з «острівцем». Через усю стіну кухні проходить газова труба, яку не заховали, а навпаки – зробили частиною декору, перефарбувавши у жовтий колір. Згодом до неї додали інші жовті акценти.

Простір побудовано так, щоби людина, котра готує, не почувалася ізольованою. Власниця вирішила відмовитися від підвісних шафок на кухні. Усі меблі тут зробили на замовлення, на кілька сантиметрів нижчі від стандартних. Христина невисокого зросту, і ця деталь створює їй додаткову зручність під час приготування їжі. У кухні та на балконі багато рослин, більшість з яких можна використовувати як інгредієнти для страв. Стіл із ясена чоловік власниці зробив власноруч, з допомогою майстра.

Друзі власників називають кухню «маленьким Амстердамом». Усе через фотошпалери з краєвидом цього міста на одній зі стін та напис «I Am», котрий натякає на червоні літери у столиці Нідерландів. Фото для шпалер знайшли в одному з блогів, написали його власнику, запитали дозволу і тільки тоді роздрукували в одній із львівських друкарень. Його довелося друкувати частинами та склеювати на стіні.

Ще одна нідерландська деталь – кераміка з міста Делфт. Але жодну з тарілок не купили в Нідерландах: власники та їхні друзі знаходили біло-блакитний посуд у крамничках та на барахолках у Бельгії, Грузії, Франції тощо. Колекція почалася з двох тарілок і згодом розмістилася на стіні кухні.

Ще одна кімната на першому поверсі – вітальня. Тут від забудовника у плані був димохід, тому власники вирішили поставити камін, схожий на скандинавський. Знайшли камінну топку польської фірми Kratki. Очікували, що вона буде декоративним елементом, тому не робили виведення тепла, але тепер вважають, що дарма, бо камін дуже енергоефективний і має високий коефіцієнт корисної дії.

Диван меблевої фабрики «Данко». Важливо, що він розкладний, бо до власників часто приїздять гості й потрібне додаткове спальне місце. Плакати з IKEA висять тимчасово, поки чекають картину, котру намалює друг власників. Штори довго шукали в салонах та магазинах, але потім просто купили тканину і мама Христини пошила їх власноруч. Килим теж придбали в IKEA. Прикраса на стіні EcoDeer. Поки працює камін, її оздоблюють сухими гілочками, але влітку туди можна ставити зелень і квіти.

Плитка на кухні та в коридорі зі Слов’янська.

У квартирі використали лампи Nowodvorski, Eglo, IKEA та Markslojd. У спальні використали авторську вітражну зірку від LLUM, а біля ліжка бра від PikArt Group.

На другому поверсі розташовані спальня, ванна та гардеробна, котру згодом планують переобладнати під дитячу кімнату.

У спальні ліжко українського виробника Blest та приліжкові столики IKEA з колекції Stockholm. Паркет для цієї кімнати теж купували в часи першого ремонту, вісім років тому. Але його не вистачило на всю площу кімнати, і під ліжком довелося використати інший.

Санвузол великий, тому там розмістились і душова кабіна, і велика ванна під стельовим вікном. Щоб досягнути ефекту легкості, її підсвітили знизу.

Горище виконує дві функції: у нішах зберігають речі, а сам простір використовують для кінопереглядів, посиденьок з друзями та занять спортом.