The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Фото: Володимир Шуваєв

Місто:

Київ

Дизайн:

Костянтин Шатковський

Виконання проекту:

архітектурне бюро German Volga

Кількість Кімнат:

2

Площа:

46 м²

Висота стель:

2,75 м


Квартира розташована у житловому комплексі «Ліко-Град» поблизу станції метро «Виставковий центр». Господар помешкання – засновник тревел-гіду для преміум-аудиторії Костянтин Шатковський. У своїй оселі власник збирає речі, які запам’яталися йому під час подорожей. «Це авторська квартира. У мене завжди було чітке розуміння, як повинен виглядати дім для чоловіка», – стверджує господар.

Дизайн інтер’єру Шатковський продумав сам. Та оскільки необхідного досвіду у цій сфері у нього не було, за допомогою звернувся до дизайнера Івана Волги. Його команда взяла на себе виконання проекту: надала робітників, а також взяла на себе розрахунки і креслення.

«Дизайнер чітко розумів, якого рівня виконання потребував проект. Тобто я запропонував ідею, а підрядник утілив її в життя», – пояснює господар. Додає, що у процесі ремонту довелося змінити планування: таким чином однокімнатна квартира перетворилася на студію з окремою спальнею, а балкон прибрали заради розширення простору.

 Фіолетовий і зелений кольори для студії ми підбирали окремо. Це не очевидне поєднання кольорів. Та вони не заважають одне одному. За моїм сприйняттям, фіолетовий – це колір, який створює творчу, але водночас стриману атмосферу. Хотілося, аби тут можна було і працювати, і відпочивати.

Костянтин Шатковський

господар квартири

Студія

«Тут немає єдиного стилю. Це не лофт, не класика і не модерн. Я називаю цей стиль “буддистським лофтом”», – розповідає Костянтин Шатковський.

У студії одразу кидається в очі ніша у стіні, прикрашена скульптурою Будди. «У мене немає певних визначених релігійних уподобань. Та найближчою мені здається філософія буддизму», – пояснює господар.

За словами власника, ця частина інтер’єру є серцем студії. «Загалом у квартирі чимало вільного простору, це можна назвати стерильним мінімалізмом. Але водночас є і яскраві речі, що привертають увагу. Зокрема, ця ніша», – додає пан Костянтин.

На тлі консолі, яку прикрашає статуетка, венеційська штукатурка Oikos у світло-зелених тонах, що підсвічується згори. Освітлення у квартирі здебільшого виконане за допомогою польського бренду Nowodvorski.

За лофтовий аспект у квартирі відповідає використання актуальних матеріалів – дерева та каменю. Також його забезпечує стеля: зону з вітальнею на цій поверхні прикрашає символ птаха Фенікса. Своєю чергою, над кухнею – дракон. За словами власника, це чоловічий і жіночий символи відповідно. На їх виконання витратили 250 метрів дроту.

Диван американського виробництва Ashley Homestore визначає зону напроти вікна. Над ним – чорно-біле фото з гори Маттергорн в Альпах із однієї з подорожей господаря.

Серед інших реліквій – зуб кашалота, який дідусь власника привіз із експедицій на Північний полюс. «Коли приходила прибиральниця, запитувала, чи я не геолог», – сміється пан Костянтин.

Кухня

Зону для кухні у студії робить виконана на замовлення дерев’яна кухонна стінка та багатофункціональний острів вітчизняного виробництва з барними стільцями.

«Я хотів не просто стіл, а стіл із краєвидом – аби можна було снідати і дивитися у вікно, або запрошувати друзів на вечерю», – пояснює Костянтин Шатковський.

Камінь на поверхні кухні та острова – тип граніту лабрадорит. На столі глобус із позначками країн, у яких планує побувати господар.

Підлога з підігрівом – керамограніт від іспанського виробника. Сантехніка – німецький виробник Hansgrohe.

Спальна кімната

«Для мене спальня є сакральним місцем. Це повинен бути відокремлений і захищений простір», – розповідає пан Костянтин. Тож двері до спальної кімнати він вирішив зробити потаємними. До того у цій кімнаті встановили звукоізоляцію.

Визначає кімнату ліжко від українського виробника Wood Island із брусу сосни. Власник цінує його за просторість та універсальність – під ліжком є блок для зберігання речей.

Над ліжком – система освітлення, а також візерунок у формі бджолиних стільників.

Із рештою квартири простір об’єднує використання фіолетового кольору, лабрадорит на підвіконні, а також світлина з Альпами напроти ліжка.

Санвузол

Потаємними дверима відділена і вбиральня. «Санвузол повинен бути автентичним, – розповідає Костянтин Шатковський. – Тож робити з нього “глянцеву радість” не хотілося. Для мене ця кімната повинна була нагадувати печеру чи грот».

На підлозі у душовій кабіні – галька. «Друзі, коли це бачать, думають, що я скучив за Кримом», – згадує господар квартири, дитинство якого пройшло на півострові.

Раковина ручної роботи – з Індонезії.