Аня та Віктор називають квартири, які здають, не інакше як проектами. Вони не є власниками квартир: винаймають ті, що сподобались та роблять з нуля ремонт. Потім здають квартиру мандрівникам за допомогою Airbnb. Подружжя займається цим з 2012 року і за цей час до них завітало чимало туристів, деякі з них стали друзями.

Фото: Євген Карєв

Дизайн:

Аня та Віктор

Місто:

Одеса

Площа:

117 м2

Кімнати:

1

Поверх:

13

Ціна ремонту:

28 000 грн


Квартиру з видом на море подружжя винайняло у забудовників. Тут були лише бетонні стіни та вода. Віктор та Аня самостійно стелили підлогу, фарбували стіни та стелю, встановлювали сантехніку. Зізнаються, що вже мають значний досвід і квартиру зробили за один місяць.

Такий спосіб заробітку пов'язаний з певними ризиками, адже завжди існує вірогідність, що подружжя не зможе далі винаймати ту чи іншу квартиру. Цим також і обумовлений недорогий ремонт.

Більшість меблів – знайдені або придбані на барахолці. «Ця квартира – по суті міні-філія Староконки (назва блошиного ринку в Одесі – ред.), – жартує Віктор, – ми любимо вишукувати особливі речі для себе та своїх проектів».

Столові стіл та стільці були знайдені, пофарбовані та оббиті подружжям. Так само Віктор знайшов на вулиці плетену гойдалку, яку підвісили до стелі. Крісла придбали на барахолці та в однієї літньої жінки, диван подарував друг. Старі фотоапарати, друкарська машинка, весла та інші деталі – також знайдені на блошиному ринку. Родзинка квартири – гамак, з якого можна дивитися на море з панорамних вікон.

Аня та Віктор кажуть, що в усіх своїх проектах фарбують стіни в біле, лише іноді використовують трафарети, як от з якорем в квартирі, та малюють смуги. Мотивують це тим, що хочуть наповнювати простір цікавими речами, а не вражати шпалерами.

В квартирі немає стін, якщо не враховувати вбиральню. Більшість гостей Ані та Віктора діляться враженнями, що це сприяє творчості.

На стінах – фотографії класиків, а також роботи Віктора та листівки з посткросінгу, яким захоплювалось подружжя. Частина картин залишилася з попередніх квартир, інші дарували гості та друзі. Наприклад, акварелі подарувала художниця, яка винаймає це помешкання для майcтер-класів з живопису.

Найбільше полотно в квартирі належить Віктору. Подружжя фарбувало на картоні стіл та стільці, а коли почали прибирати, побачили що вийшла картина. Повісили її в квартирі.

Для Ані та Віктора це не тільки один із способів заробітку, але і можливість зустрітити друзів. Як зізнаються, більшість гостей цікаві та позитивні люди, з якими вони часто виходять на вино. Аня думає, що їм так щастить з аудиторією і через специфіку Airbnb і через те, що подібний недорогий, але творчий інтер'єр привертає особливу категорію гостей.