The Village Україна розповідає про цікаві квартири та місця в Одесі.

Фото: Євгеній Карєв

Дизайн:

Вікторія і мама Лідія Михайлівна

Місто:

Одеса

Площа:

115 м²

Кімнати:

2


Власниця квартири Вікторія разом із чоловіком Олегом та партнеркою Анею заснувала одеську кондитерську Make My Cake, кав’ярню «Білий кит» і ресторан Frebule. Квартира розташована на Французькому бульварі, поблизу моря.

Дизайном та ремонтом квартири займалася мама Вікторії Лідія Михайлівна 15 років тому. Вона підібрала основні меблі, розділила помешкання на зони та пофарбувала стіни у білий колір. Як згадує Вікторія, на той час це рішення здавалося друзям недоречним. І тоді, і зараз родина вважає колір найбільш функціональним і лише іноді оновлюють його.

З того часу Вікторія з чоловіком майже нічого не змінювали, проте наповнили квартиру речами та подарунками друзів.

Квартира складається зі спальні, об'єднаної з дитячим простором, другої кімнати, яка раніше була фотостудією Вікторії, але зараз не використовується, гардеробу та кухні-студії. Саме в студії родина проводить більшу частину часу.

Посередині стоїть дизайнерський стіл української студії Levantine Design, який проектували спеціально для квартири. Стіл прикрашає гілка, що планувалася замість новорічної ялинки. Вікторія її сама знайшла, задекорувала та розмістила.

Підвіконня прикрашає колекція сукулентів, частина яких із саду родича Вікторії.

Багато речей у студії перемістилися із проектів Вікторії та Олега. Це й фортепіано початку ХІХ століття, яке прикрашало заклади «Циферблат» та «Ліс». Радянське крісло, придбане на OLX, спочатку знаходилось у кав'ярні «Ліс», а таке саме зараз стоїть у «Білому киті» (тому, що у «Зеленому театрі»). Залізний декор над плитою теж з’явився завдяки одному з проектів, кав’ярні Atelier, у якому брали участь Вікторія з чоловіком. Таким самим, проте пофарбованим, прикрасили барну стійку закладу.

На стінах – фотографії з улюблених акаунтів в Instagram та знімки страв і напоїв, які були вперше зроблені для гастрономічних проектів Вікторії. Навпроти – розвішена частина колекції капелюшків, які дуже любить носити власниця квартири.

Вікторія зізнається, що в квартирі з’явилося багато нових речей із появою маленької Вероніки. Наприклад, крісло-качалка, яке стало «найзручнішим девайсом» для колисання дитини. Або пудрова колиска, яка стоїть у студії. Її подарувала партнерка, декораторка всіх закладів а також хрещена – Аня. Вона допомагала з облаштуванням дитячого куточку у спальні. Аня та Вікторія разом придумали, як розмістити матраци з балдахіном.

Вігвам Вікторія придбала ще до народження дитини на одеському «Гешефті (ярмарок українських дизайнерів – ред.) у студії Vigvam by Mum. Він міг стати домівкою для французького бульдога Огюста, але перетворився на місце для медитацій, а тепер – частину дитячого простору. Індіанський головний убір – подарунок Вікторії чоловікові.

Спальню та дитячий куточок відділяють сходинки, що ділять кімнату на дві частини. В майбутньому родина планує перенести свою спальню в другу кімнату, де раніше була студія, і зробити усю кімнату дитячою.