Квартира розташована в будівлі хрущовської доби у Солом’янському районі Києва. На прохання друга проект виконав архітектор Слава Балбек. Співзасновник архітектурного бюро 2B Group розповідає, що головним завданням на об’єкті було адаптувати приміщення до потреб молодого чоловіка-холостяка.

Дизайн:

Слава Балбек

Місто:

Київ

Площа:

32 м2

Висота стель:

2,6 м

Поверх:

3

Вартість ремонту:

$ 15 000

«Власник квартири – фотограф. Це людина, яка знає, чого хоче від життя», – пояснює Балбек.

Двокімнатну квартиру вирішили перетворити на студію. На вітальню та спальню вона розділена умовно. Окремо виділено робочу зону та ванну кімнату.

Інтер’єр робить велика картина з морським узбережжям, холодні тони якої підкреслюють стіни квартири. Зеленуватий відтінок – не візуальний ефект, а набутий колір стін.


Слава Балбек

автор проекту

Коли ми зняли останній шар штукатурки, під нею виявилася така палітра. Жодна штукатурка не здатна передати подібний ефект. Ми хотіли зберегти історію життя цієї квартири.

Недороблені стіни, крива цегла – когось це може розчарувати. Та якщо ти бачиш у цьому свій шарм, якщо ти сприймаєш це з гумором, то все набуває зовсім іншого відтінку.

У цьому, власне, й суть: кожна квартира повинна готуватися під власника індивідуально. Вона повинна враховувати його побажання, його емоцію. Ми опрацювали побажання власника, і разом досягнули такого ефекту.


Доповнюють інтер’єр підкреслено зістарені батареї, традиційний величезний килим на підлозі та жовта неонова підсвітка у формі банки зі згущеним молоком.

Та данина історії – не самоціль проекту. Балбек пояснює: це дозволило створити тло, із яким можна було погратися.


Слава Балбек

автор проекту:

Ми вирішили зіграти на контрасті. До старого додали нове. Тобто це не лофт, це такий собі «хрущовський лофт.


Це була б звичайна хрущовка, якби не кілька елементів інтер’єру, каже автор проекту.

Насамперед – виконана із неіржавної сталі кухня, білосніжна ванна кімната і модульне ліжко. Від решти студії ванна відділена скляними дверима. За словами дизайнера, саме ці елементи дозволяють квартирі грати на контрасті.

Диван-трансформер, модульне ліжко та інші меблі – все це було виготовлено в Україні або із вітчизняних матеріалів.

Спеціальне місце виділено для домашнього улюбленця власника. «Ми не готували проект під домашню тварину. Але це було досить важливо для власника, тож ми врахували його побажання», – доповнює Балбек.